Batman'ın Gercüş ilçesinde aralarında; uzman çavuş, polis ve korucuların da bulunduğu şahısların 15 yaşındaki bir çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddia edildi.

Geçen günlerde, 15 yaşındaki çocuğun karın ağrısı şikayetiyle gittiği hastanede hamile olduğu ortaya çıkmış ve çocuğun şikayeti üzerine aynı köyden M.A. ve V.A. adlı iki erkek cinsel istismar suçlamasıyla gözaltına alınmıştı. Savcılık şüphelilerden M.A'nın tutuklandığını açıkladı. 

Soruşturmada, aralarında; uzman çavuş, polis, korucuların da bulunduğu 27 erkeğin isminin geçtiği ancak 11 erkeğin soruşturma dosyasına eklendiği öne sürüldü.

'8 AYDIR BİRÇOK KİŞİ TARAFINDAN BİLİNİYORDU'
Jinnews'e konuşan ilçeden bazı tanıklar, Gercüş merkezde bulunan bir tekstil atölyesinde çalışan çocuk ve iki kadını, tekstil atölyesinin servis şoförü olan E.T’nin uzman çavuş ve polislerle tanıştırdığını iddia etti. Yaklaşık 8 aydır, uzman çavuş ve polislerin atölyeye gelerek kadınları ve istismara maruz bırakılan çocuğu başka yere götürdüğü öne sürüldü. Olayın herkes tarafından bilinmesine rağmen insanların konuşmaya korktuğunu iddia eden tanıklar, "Bizim bildiğimiz iki kadın ve bir çocuk var ama kesin daha çok kadın vardır fuhuşa sürüklenen” diye konuştu.

'ÖZEL HAREKÂTÇILAR TAKİP ETTİ'
Öte yandan, olayı araştırmak için ilçede bulunan Jin News muhabirinin, uzman çavuşa ait olduğu belirtilen kafeden su aldıktan sonra Özel Harekat polisleri tarafından takip edildiği öne sürüldü. Polisler, takip ettikleri muhabire, “Kimsin, niye buradasın, neyi araştırıyorsun, ilçeye neden geldin” diye sordu.

BAŞSAVCILIKTAN YALANLAMA
Olayın gündeme gelmesinin ardından Batman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açıklama yapılarak iddialar yalanladı. Gizlilik kararının getirildiği olayla ilgili başsavcılığın açıklaması şöyle:

Gercüş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülmekte olan mağdur çocuk P.Ö’nün cinsel istismara maruz kalması olayı hakkında kamuoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla basın açıklaması yapılması uygun görülmüştür. Mağdur çocuk, 12.11.2020 tarihinde Cumhuriyet Başsavcılığımıza müracaat ederek kendisine tecavüz edildiğini ve hamile kaldığını beyan etmiştir. Olay Gercüş ilçesi sınırlarında gerçekleştiğinden, soruşturma dosyası 17.11.2020 tarihinde Gercüş Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmiştir. Gercüş Cumhuriyet Başsavcılığınca, mağdur ve şüphelinin iddiaları/beyanları doğrultusunda tüm deliller toplanmakta, titizlikle değerlendirilmektedir. Soruşturma kapsamında şüphelilerden M.A. 13.11.2020 tarihinde tutuklanmıştır. Soruşturmaya konu olay hakkında Gercüş Sulh Ceza Hâkimliğinin 18.11.2020 tarihli kararı ile gizlilik ve yayın yasağı kararı verilmiş olup, bazı medya kuruluşlarınca yayınlanan paylaşım ve iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Soruşturmada şu ana kadar kamu görevlisi olan herhangi bir şüpheli tespit edilmemiştir. Konu ile ilgili soruşturma süreci titizlikle devam ettiği hususları, kamuoyuna saygıyla duyurulur.


GERGERLİOĞLU: 2. MUSA ORHAN OLAYI MI?

HDP Kocaeli Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Ömer Faruk Gergerlioğlu, sosyal medya hesabından konuya ilişkin bir açıklama yaptı. Gergerlioğlu açıklamasında, "HDP 2. Musa Orhan olayı mı? Batman Gercüş'te aralarında kamu görevlilerinin de olduğu şahısların küçük yaşta bir çocuğa tecavüz ettiği iddiaları var. Resmi yetkililer tecavüzü doğruluyor, kamu görevlisi iddialarını yalanlıyor" dedi.