Toplumsal Haber Merkezi

Uyuşturucu madde kullanırken çekilen görüntüleri sosyal medyada yayımlanan ve gözaltına alınınca 'Pudra şekeri çektim' diyerek serbest kalan AKP'li Hamza Kürşat Ayvatoğlu, bugün yeniden gözaltına alındı. Savcılıktan, konuya ilişkin açıklama geldi.

Gözaltına alınan arkadaşları, Ayvatoğlu'nun videoda pudra şekeri değil kokain kullandığını söylemişlerdi. Ayrıca arkadaşlarının iddiasına göre Ayvatoğlu, aynı zamanda uyuşturucuyu kendilerine temin eden kişi. Savcılığın açıklaması da bunu doğrular nitelikte.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada "Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca şüpheli Hamza Kürşat Ayvatoğlu hakkında yürütülen soruşturma kapsamında sosyal medyada paylaşılan videoda yanında bulunduğu tespit edilen diğer şüpheliler M.D., M.Y.M., D.O. ve U.K. hakkında başsavcılığımızca gözaltı talimatı verilmiş, şüphelilerden elde edilen bilgi ve yeni deliller çerçevesinde ise Hamza Kürşat Ayvatoğlu bugün sabah saatlerinde yeniden gözaltına alınarak hakkında TCK 188 ve devamı maddeleri kapsamında soruşturma genişletilmiştir" denildi.

Açıklamada "Başsavcılığımızca tüm şüpheliler hakkında gerekli dijital incelemelerin tamamlanması ve diğer şüphelilerin yakalanması için ayrıca kolluğa ek gözaltı talimatı verilmiştir" ifadeleri kullanıldı.