Yazarlık heyecanı yaşayan AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, baskı sayısını 'tiraj' sandığını açık eden bir konuşma yaptı. Oysa kitabı, damadına ait Turkuvaz grubuna bağlı D&R’ın çok satanlar listesinde de bile değil.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, 21 Eylül Salı günü Birleşmiş Milletler Genel Kurulu 76. Toplantısında konuşacak. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'na katılmak üzere ABD'ye ziyareti öncesinde Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde basın toplantısı düzenleyen Erdoğan, konuşmasında “Türkiye'nin çok taraflılığa ve daha adil bir dünya düzeninin tesisi hedefine olan güçlü desteğini vurgulayacağını” söyledi ve kendi imzasıyla yayınlanan “Daha Adil Bir Dünya Mümkün” başlıklı kitabı tanıttı:

Baskısı da fena değil. Bu da Arapçası… Görüldüğü gibi İngilizcesi, bu da Türkçesi. Beş dilde, dört dilde hazırlıklar yapıldı. Birleşmiş Milletler’de, açılış törenimizde de bunları muhataplara takdim edeceğiz.

Kitabın ne kadar satıldığına dair net bir veri yokken Erdoğan'ın baskısının iyi olduğunu söylemesi "yazarlıkta tecrübesizlik" olarak nitelendirildi. Erdoğan'ın kitabı önce 40 liradan satışa çıksa da şimdilerde 28 liradan satılıyor. Öyle ki kitap, Erdoğan’ın damadına ait olan D&R’ın çok satanlar listesinde bile bulunmuyor.