Batı Karadeniz Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı Bartın'ın yüksek kesimlerinde hayatı felç etti. Bartın'a bağlı ilçe ve köyler kışın ortasında günlerdir elektrikten yoksun halde yaşamaya çalışıyorlar. 

Yurttaşların elektrik kesintisi konusunda bilgilendiren Başkent Edaş tarafından yapılan açıklamada "Arıza onarım bakım ve yatırım tesislerinin devreye alınması için yapılan ‘Planlı Bakım ve İyileştirme Çalışmaları Elektrik Kesintisi Programı’ kapsamında enerji verilemeyecek yerlerin listesine gün, il ve ilçe seçerek ulaşabilirsiniz."  denilmişti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, sosyal medya hesabından konuya ilişkin paylaşımda bulundu. Bölge halkı ile bir araya gelen Bankoğlu, "Yıl: 2021. AKP iktidarının 19. yılı. #Bartın’da kara kışın ortasında ilçe ve köyleriyle 7 gündür elektrikten, ısınmadan, uzaktan eğitimden ve sağlıktan mahrum bırakılmış on binlerce yurttaş var. Gerekli yatırımları yapın; yapması gereken kurumları etkili şekilde denetleyin." ifadelerini kullandı.

'ELEKTRİK VE SU YOK'
Buradan sorumlulara çağrı yapalım diyen Bankoğlu, "7 gündür elektrik yok, su yok. Isınamıyor insanlar. Evlerde internet yok, çocuklar derslere giremiyorlar. Hastalar makinalara bağlı, yaşam mücadelesi veriyor. 21. YY'da böyle bir şeyi kabul etmiyoruz. Her ne kadar özelleştirmiş olsalarda devletin, iktidarın bunu denetleme sorumluluğu var. Bakanlığa çağrımız şu; sorumlular hakkında gerekli soruşturmayı açın, denetlemelerinizi yapın. Yaz aylarını Ağustos böceği gibi geçirmeyin." diyerek tepkisini dile getirdi.