AKP'nin Meclise sunduğu çoklu baro ve seçim sisteminin değişikliğine ilişkin teklifine karşı 3 Temmuz’da Ankara’da gerçekleştirmek istedikleri miting öncesi Ankara Valiliği, her türlü toplantı, yürüyüş ve faaliyetlerin 15 gün süreyle kısıtlandığını açıkladı. 

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu'nun toplatısında, Ankara ilinde her türlü toplantı, gösteri ve yürüyüşlerin 15 gün süreyle kısıtlanmasına oybirliğiyle karar verildiği duyurdu. 

Ankara Valiliği'nin yasak kararını değerlendiren Ankara Baro Başkanı Erinç Sağkan, mitinge ilişkin Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu'ndan görüş aldıklarını söyleyerek, "Gerekçe olarak pandeminin ortaya konmasını, pek inandırıcılığını kabul etmekte zorlanıyorum. Açıkçası, yarın Ankara'da yapılacak olan son derece barışçıl, içerisinde gayrı yasal hiçbir unsur taşımayan, hak arama hürriyetimizden ibaret olan eylemimizin engellenmesine dönük bir bahane olduğunu düşünmekteyim" dedi. 

Vaka artışlarını bahane eden Ankara Valisi, Büyük Savunma Mitingi'ni yasakladı

Sosyal medyanın kapatılma sürecinin başlatıldığının altına çizen Sağkan, "Anayasal haklarımız çok ciddi tehdit altındadır. Ankara girişinde, baro başkanlarına yapılan zulmün bir değişiği aslında, bugün İl Hıfzıssıhha Kurulu aldı altında, yapılacak olan barışçıl anayasal bir hak olan gösterinin engellenmesiyle tekrar ortaya konulmuştur. Türkiye çok ciddi baskı rejiminin içerisine sokulmuş durumdadır. Maalesef pandemi buna bir gerekçe olarak sunulmaktadır. Pandemiye ilişkin bakanlığın ve bilim kurulunun ilan ettiği sosyal mesafe, maske gibi önlemlere uyulacağını taahhüt ettik. Buna rağmen bugün pandemi gerekçe gösterilerek bu tür bir toplantının mitingin 15 gün süreyle ertelenmesi adı altında tamamen anayasaya aykırıdır" diye konuştu.

'HABERİNİZ OLSUN VAZGEÇMEYECEĞİZ!'
İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu da yaptığı bir paylaşımla valiliğin kararına tepki gösterdi. Durakoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

Anlattık dinlemediniz. Başkentimize geldik, yürütmediniz. Adalet Komisyonuna almadınız, görüşmediniz. Basın yayınladı, ekranlarını kararttınız. Sosyal medyada göründük, kapatmaya kalktınız. Miting çağrısı yaptık, yasak koydunuz.

HABERİNİZ OLSUN: VAZGEÇMEYECEĞİZ!