İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun hedef göstermesinin ardından Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Barış Atay İstanbul Kadıköy'de saldırıya uğradı.

Saldırının meydana geldiği yerin tam önündeki iş yerinin güvenlik kamerasının bozuk olduğu iddia edildi. Atay’ın darp edildiği anın görüntüleri ise farklı bir açıdan kameralara yansıdı.

Halk TV'den Can Bursalı'nın haberine göre, farklı bir açıdan görülen saldırı anının tek kare görüntüsünde Atay’ın darp edildiği anlaşılıyor. Saldırının yaşandığı an, köşede duran bir kişi, olayı cep telefonuyla kayda alıyor. Dört saldırgan, Barış Atay'ı darp ettikten sonra ayrı yönlere kaçıyor.

Mobese kamerasının olmadığı sokakta yaşanan saldırıyı gören bir kameranın ise, olaydan bir gün önce fişinin çekildiği iddia edilmişti.

NE OLMUŞTU?
Barış Atay, Siirt’te intihar girişiminde bulunduktan sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden 18 yaşındaki İpek Er’e ‘nitelikli cinsel saldırı’ suçlaması ile tutuklanan ve sonrasında tahliye edilen Musa Orhan'ı kastederek, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu eleştirmişti. Soylu ise Atay’a hakaretle karşılık vermişti.

Atay, Soylu’ya “Sen bir seri tecavüzcüyü korudun, kolladın” demişti. Soylu ise, Atay’ın tweetine, “Benden ‘tecavüzcü kollayıcı’ olmaz da senden tam tecavüzcü olur. Tuma’nın kollayıcısı… Dikkat yakalanma…” diyerek yanıt vermişti.

Soylu’nun açıklamalarının ardından Atay, Kadıköy’de kimliği belirsiz kişilerin saldırısına uğramış, tedavi için Haydarpaşa Numune Hastanesi’ne kaldırılmıştı. TİP tarafından yapılan açıklamada da Atay’ın sağlık durumunun iyi olduğunu belirtilmişti.