CHP 26. Dönem Milletvekili Barış Yarkadaş, kendisine ulaşan Mehpare Sahan ve Mehmet Mithat Arıkçı adlı yurttaşların mağduriyetini sosyal medyadan paylaştı. Sahan, polisten şikayetçi olduğunu söyledi.

Gazeteci Barış Yarkadaş, sosyal medya hesabından polis şiddetine uğrayan iki yurttaşın fotoğrafları ve şikayetini yayınladı. Yarkadaş "Polis şiddeti hız kesmiyor" dedi.

Yarkadaş, paylaşımlarında şu ifadeleri kullandı:

Polis şiddeti hız kesmiyor! Adıyaman'da "uygulama" yapan Narkotik Şube, cumartesi gecesi saat 23.00'te, arama yaptıkları araçta bulunan Mehmet Mithat Arıkçı'yı darp etti. Arabada bulunan Mehpare Sahan ise "Ne yapıyorsunuz? Bizim suçumuz ne?" diyerek duruma tepki gösterdi.

Polis bunun üzerine bu kez de Mehpare Sahan'ı darp etti. Sahan ve Arıkçı, polis şiddeti yüzünden bu hale geldi. Şiddete maruz kalan iki yurttaşımız, hemen savcılığa başvurdu. Beni az önce arayan Mehpare Sahan'ın yolladığı fotoğraflar korkunç... Sahan, jandarma ve savcının kendileriyle çok ilgilendiğini, savcının hastane - darp raporu sürecini yakından takip ettiğini şikayet dilekçelerini işleme koyduğunu belirtti.

Mehpare Sahan'a "Polis sizi neden durdurdu?" diye sordum. Sahan, "Bizim Narkotik Şube'de kaydımız vs yok" dedi. Haklarında herhangi bir işlem de yapılmamış. Savcı, darpa uğradıklarına dair raporu işleme koymuş. Salı günü ifade için çağıracağım söylemiş.

Mehpare Saran, "Ben şiddet gördüm ve hakkımı arayacağım" diyor.

Umarım Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı'na baskı yapılarak dosya kapatılmaz.