Gazeteci Barış Yarkadaş, Erdoğan ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda pazar akşamı 1,5 saatlik bir 'Sedat Peker' görüşmesi yaptığını iddia etti.

Yarkadaş, KRT'de yayınlanan Şimdiki Zaman adlı programda AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda 1,5 saatlik bir görüşme yaptığını iddia etti.

Barış Yarkadaş'ın AKP kulislerine dayandırdığı bilgiye göre; pazar günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Marmaris'teki tatilini sonlandırarak Ankara'ya döndü. Bunun ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Ankara'ya çağrıldı. İkili, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın özel kalemi Hasan Doğan'ın da eşlik etmesiyle birlikte 1,5 saatlik bir görüşme gerçekleştirdi.

Yarkadaş'ın iddiasına göre görüşmenin gündemi organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in videolarıydı. Görüşmede Bakan Soylu'nun konu hakkındaki görüşlerini dile getirdiği belirtildi. Yarkadaş "Edindiğim bilgi şu; Süleyman Soylu görüşmenin ardından Sedat Peker'le ilgili suç duyurusunda bulundu. O görüşmenin ardından Soylu'nun danışmanı Ali Faik Hacıoğlu da bir açıklama yaptı. Tayyip Erdoğan, grup konuşmasında Soylu'ya destek verecek" ifadelerini kullandı.