İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün düzenlediği basın toplantısında Kanal İstanbul projesinin tehditlerini anlattı. İmamoğlu, 2011 yılından bu yana Kanal İstanbul’un güzergahındaki arazi alımlarında en büyük payın üç Arap şirketinde olduğunu söyledi.

Ekrem İmamoğlu yaptığı açıklamada şunları söyledi:

2011'den bu yana Kanal İstanbul'da 30 milyon metrekare arsa hareketi olmuş. 30 milyon metrekare Beyoğlu, Gaziosmanpaşa ve Bayrampaşa büyüklüğü demek. En büyük arazisi olan ilk üç şirket, Arap şirketi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ‘Çılgın proje’ olarak lanse ettiği Kanal İstanbul'un açıklanmasının ardından bölgede oluşan arazi hareketleri ve gayrimenkul fiyatlarında yaşanan artışlar dikkat çekmişti. Son olarak Katar Emiri’nin annesi Şeyha Monza’nın Kanal İstanbul’un güzergahından 44 dönüm arazi alması bölgedeki rant ile ilgili tartışmaları yeniden alevlendirmişti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Arapların İstanbul’dan aldığı arazilerin toplam büyüklüğünün 2 milyon 504 bin metrekareye ulaştığını söylemişti.