Avukat Özge Demir'in bu sabah tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi'nde görüştüğü Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, cezaevi girişinde kendisine kötü muamele yapıldığını bildirdi.

Pehlivan, bir memurun sırtına iki defa vurdugunu, aynı memurun sözlü aşağılamalarına maruz kaldığını anlattı. Avukatın aktardığına göre Pehlivan'ın şu anda sağlık durumu gayet iyi, morali de oldukça yüksek. Pehlivan, bundan önce olduğu gibi, bundan sonra da yazmaya devam edeceğini söyledi.

İLGİLİ - 42 barodan ortak açıklama: İşte milli beka sorunu budur

Pehlivan, soL okurlarına şu mesajı iletti:

soL Haber Portalı'na: 

Biz gazeteci olduğumuz için buradayız. Bugüne kadar yaptığımız haberlerin bedelini ödüyoruz. soL Haber Portalı'ndan, okuyucularımızdan, söylediklerimizin duyurulmasını istiyorum. Moralimiz iyi, dayanışma bekliyoruz.

'HABER BAHANE, TUTUKLAMA BAĞIRA BAĞIRA GELDİ'
Yine Silivri'de tutulan Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu ise, Avukat Özge Demir aracılığıyla şu mesajı iletti:

Görüntüde bir haber nedeniyle tutuklanmış olabilirim. Ancak hem politik bakışım hem gazetecilik tecrübem bu davanın basit bir haber tartışması olmadığını gösteriyor. Bu tutuklama daha öncekilerde olduğu gibi bağıra bağıra geldi, haber sadece  bahane yapıldı. Bizim susmamızı, yazmamamızı istiyorlar. Bunu hiçbir zaman başaramayacaklaını göstereceğiz. Her şerde bir hayır vardır derler ya bu tutuklamalarla Türkiye iktidarı içindeki çete oluşumarını çok daha iyi görme şansına sahip oldu. Benim tutuklanmamın, uğradığım haksızlığın yaşadığımız hukuksuzluğu ülkemizin istikbaline kastedilesi kadar önemli olduğunu düşünmüyorum. Asıl mesele bu çetevari oluşumlar Türkiye'de Cumhuriyetin başta hukuk olmak üzere biriktirdiği her şeye kast ediyor. Ben asıl bunun konuşulmasını istiyorum. Biliyorum, yanımızda çok kişi var. Onların yüreği benimle, benimki de onlarla.