Pehlivan; "Geçen hafta AKP’nin kritik bir ismiyle oturdum. Ona anketleri, partideki havayı, neler olup bittiğini sordum." diyerek o ismin neler anlattığını köşesinden aktardı.

Pehlivan'ın aktardığına göre; AKP'nin anketlerinde Cumhur İttifakı yüzde 45’in biraz üstünde görünüyor. Bu da seçimi, “bıçak sırtı” haline getiriyor. AKP'li yetkili bu durumu işaret ederek; “Yüzde 50 artı bir sistemi iyi olmadı” dedi ve ekledi: “20 yıllık iktidarımızın en kritik seçimi olacak." ifadelerine yer verdi.

PARLAMENTER SİSTEME DÖNÜŞ
Pehlivan sözlerine; "Parlamenter sisteme geri dönüş bahsini açtım. Ona göre bu imkânsızdı." diye devam etti. Pehlivan'ın aktardığına göre AKP'li yetkili ismin inancına göre, ne olursa olsun AKP seçimden birinci parti olarak çıkacak, Meclis’te kilit rol oynayacaktı. Bu rolü de Cumhurbaşkanlığı seçimini kaybetseler dahi eski sisteme dönüşü engelleyebilecek güce kavuşması demekti.

Pehlivan'ın AKP'li yetkiliden aktardığına göre, Erdoğan cumhurbaşkanı olamasa bile muhalefetin parçalı yapısı yine AKP’ye kazandıracaktı. Böyle bir durumda 2025’e varmadan tekrar seçim öngörüyordu. Evet, “Erdoğan’ın cumhurbaşkanı seçilememe” ihtimalini düşünüyorlar, bunun üzerine planlar yapıyorlardı.

AKP'li yetkilinin aktardığına göre; Cumhur İttifakı'nın diğer ortağı MHP’nin çok kan kaybetmesi de ittifakta rahatsızlık kaynağıydı. “Yüzde 35’in altına düşmeyiz” diyordu ama MHP’nin erimesi, ittifak için düşündürücüydü.

Barış Pehlivan'ın bugünkü yazısına ulaşmak için tıklayın