İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Aydın'da katıldığı güvenlik toplantısı ardından Adnan Menderes Demokrasi Müzesi'ni ziyaret etti.

Müze'de incelemelerde bulunan Soylu, çıkışta Haber Global'de katıldığı ve tarikatların tartışıldığı bir program sırasında, yazar Müfid Yüksel ile girdiği tartışmada, "Ama sonuca bakın, o imam hatipten mezun olanlar bakın karşımıza ne olarak çıkıyor, sahtekar, cinsi sapık, ahlaksız" ifadeleri hakkında şöyle konuştu:

Milletimiz gerekli cevabı verdi. Türkiye'yi bu kadar farklı düşüncelere savurmak iyi niyetli bir girişim değil. Ben tüm bunların hem ahlaki boyutu olanları düşünenlerdenim ama aynı zamanda hukuki boyutunun da olması gerektiğini düşünenlerdenim.

Onun için bunu, geçmiş dönemin eski Türkiye'nin anlayışın, büyük Türkiye, güçlü Türkiye vizyonumuzdan ayırmak istediği o anlayışın bir tezahürü olarak görüyorum. Bazen bu işler tortu olarak kalmaz mı? Bunlar tortudur. Eski dönemin tortularıdır. Bunlar bizim konuşmamamız gerekenlerdir.

Hepimizi üzen bu tip kategorizasyonlar, Türkiye'nin bugününe, dününe ve yarınına zarar verebileceği yaklaşım biçimleridir. İki tane meselesi var; biri ahlaki biri de hukukidir. Ahlaki meselesi toplum nezdinde karşılığını bulmuş gerekli reaksiyonu almıştır, ayıplanmıştır. Diğeri hukukidir. O da karşılığını bulacaktır.