Toplumsal Haber Merkezi

Şili'de halkın yolsuzluğa karşı eylemleri sürerken kadınlar, Kadın bakanlığı önünde toplanmış; kadın cinayetlerini ve cinsel saldırıları daha sonra 'Las Tesis' olarak anılacak dans protestosunu yapmışlardı. Sonrasında bu danslı protesto tüm dünyaya yayılmış ve kadınlar, cinayetlere ve tecavüzlere göz yumduğunu düşündükleri hükümetleri "Suç bende değil her nerdeysem, ne giydiysem suç bende değil" gibi sözleri olan bu dansla protesto etmişlerdi. Bugün İstanbul Kadıköy'de de 'Las Tesis' için toplanıldı ve Türkçeleştirilmiş sözlerle dans edildi.

Kadın cinayetlerini protesto eden kadınlar gericiler kadar muhalif görünen kimi çevreler tarafından da hedefe konuldu. Bu isimlerden biri de yazar Banu Avar oldu. Avar, Twitter hesabından bu protestoları eleştirirken, protestocuları da bölücülükle suçladı.

Mesajında "Türk kadını küresel çetelerin etnik dinsel ve şimdi de cinsel bölücülüğün öznesi olmayacaktır. Kadınıyla erkeğiyle omuz omuza ekonomik siyasal sosyal kültürel bozulmaya karşı mücadele edeceğiz..." diyen Avar, "bilmemne dansıyla, feminist şovlarla ancak bölücülüğün ekmeğine yağ sürülür..." ifadelerini kullandı.

Banu Avar'ın bu mesajına kısa sürede binlerce tepki mesajı atıldı.