İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e Elazığ’da provokatif soru sorulmasını organize ettiği görüntülerle gündeme gelen  A Haber Elazığ Bölge Müdürü ve muhabiri Fırat Öztürk'ün Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı Çubuk Bey Anadolu Lisesi’nde memur olduğu ortaya çıktı. Elazığ İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, Öztürk hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Gazeteci Metin Cihan, A Haber muhabiri Fırat Öztürk'ün 'bankamatik memuru' olduğuna ilişkin bir bilgiyi sosyal medya hesabından yayınladı. Gazete Duvar'dan Ardıl Batmaz'a konuşan İyi Parti Elazığ İl Başkanı Mevlüt Or, kendisinin de memurluktan gelme olduğunu hatırlatarak, emekli olmadan siyasetin kenarından bile geçmediğini, memurların siyaset yapması ve başka bir işte çalışmasının kanunen yasak olduğunu söyledi.

"Bu ülkenin parasıyla hem bir kanalın muhabirliğini hem de memurluk yapıyor. Bunlar da yetmezmiş gibi işe dahi gitmiyor, provokatör eylemlerle ilgileniyor" diyen Or, tepkisini şöyle dile getirdi:

Bu devleti tamamen tekelleştirmişler ve birilerine peşkeş çekiyorlar. Memursan memurluğunu, gazeteciysen gazeteciliğini yap. Bu cüreti gösterip bir siyasi görüşe hizmet ediyorsa o zaman devlet memurluğunu bırakacak. Devlet savurganlığını artık bırakalım. Bu devlet Türk milletini temsil ediyor, hükümetleri ya da şahısları değil. Bizlerin artık özellikle ‘devletin malı deniz, yemeyen bilmem ne’ dememeliyiz. Bizler bu devlete sahip çıktığımız sürece bunları temizleyeceğiz. Yazıktır, günahtır. Devlet parti devleti haline gelmiş. Biz bunların önüne geçmek istiyoruz. Dünyaca işsizimiz var, bırakın bir vatandaşımız o işten faydalansın. Devletin birimleri derhal harekete geçerek bu şahısla ilişkisini kesmelidir.

Elazığ İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk ise yaptığı açıklamada A Haber Muhabiri Fırat Öztürk hakkında soruşturma başlatıldığını söyledi.