Ahmet Serkan Ulaş ''Dernek yönetimi olarak Atalarımızın bu ülkeye getirdiği ve bu günlerde unutulmaya yüz tutmuş gelenek, örf, adet yemek ve müzik tarzı gibi kültürel etkinliklerimizi unutturmamak ve kültürümuzu yaşatmak adına dernegimizi 10 Eylül'de kurmuş bulunmaktayız''dedi.

Açıklamasında Türkiye'ye balkanlardan göç etmiş nüfusun 18 milyona yakın olduğunu belirten Ulaş ''Bu göçmenlerimizin tarihlerine sahip çıkmak, etnik kökenlerini araştırıp bu kültürü yaşatmak, çeşitli etkinlikler yapmak, geleceğimize ışık tutmak biz sivil toplum kuruluşlarının en başta gelen görevleri arasındadır'' ifadesine yer verdi.


(BAL-KÜLTÜR Genel Başkanı Ahmet Serkan Ulaş)

''Bundan sonra hep birlikte zaman zaman tiyatro, müzikal çalışmalar, zaman zaman da geziler ve anmalarda buluşacağız" diyen Ulaş açıklamasına şöyle devam etti:

''Misyonumuz çerçevesinde BAL-KÜLTÜR Balkanlardan anavatana göç etmiş ve Balkanlarda yaşamaya devam eden Türklerin ve Müslüman toplulukların birlik, beraberlik içinde yaşam standartlarının yükselmesi için çalışmaya, onların ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda karşılaştıkları sorunlara çözümler üretmeye, Balkanlarda ata mirasına sahip çıkarak gelenek ve göreneklerin sürdürülmesi için faaliyet göstermeye devam edecektir. Yeni yönetim kurulu kadromuz ile beraber derneğimizin Balkanlarla bağlarını kuvvetlendireceğiz.

Türkiye içerisinde kamu kurumları ve sivil toplum örgütleriyle işbirliği alanlarını tespit edip ortak çalışmaları arttıracağız. Gençlerin ve kadınların BAL-KÜLTÜR ’ de faaliyet alanlarını genişleteceğiz, etkin rol almaları için çalışacağız.

Yeni projelerle BAL-KÜLTÜR İzmir merkezli Turkiye’deki Balkanlara yönelik faaliyetlerde aktif olarak yer alacaktır.

BAL-KÜLTÜR Derneği 10 Eylül'de kurulmasına rağmen kısa sürede yaklaşık 650 üyelik yaparak üyelik çalışmalarına devam etmektedir.

Bizler bundan 100 yılı aşkın süre önce Anadolu topraklarını vatan bilmiş, kültür ve yaşayış tarzını Türkiye topraklarına getirmiş hatta bu güzel Anadolu topraklarında ölmeyi benimsemiş göçmen evlatlarıyız. Balkanlar 100 yıl önce büyük acılar çekti.Yokluk, sefalet, kan gördü ve vatanlarını terk etmek zorunda kaldılar. Vatanlarını terk ettirilmek zorunda bırakıldılar. BAL-KÜLTÜR üyelerinin hepsi, aramızdaki en büyük göçmenin Mustafa Kemal ATATÜRK olduğunun bilincindeler. Hepimiz biliyoruz ki, büyük, ulu Balkan göçmeni, bugün içinde yaşadığımız en büyük eseri Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuştur. Vatansız kalmanın ne olduğunu bilen bizler, bir göçmen olarak ulu önder Atatürk'ün Anadolu’ya gelerek Milli Mücadele’yi başlattığını ve düşmanın dört bir tarafını sardığı Türk yurdu Anadolu’ya sahip çıktığını, Türklüğün vatanı ve Balkan Türklüğünün umudu olan anavatan Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuş olduğunu biliyoruz, O’nu kalbimizde yaşatıyoruz.