Valiliği, sanatçıların mağduriyetlerine karşı kör, sağır ve dilsiz kalmakla eleştiren İlgezdi, “Kültür ve Turizm Bakanlığı ismindeki Kültür’ü çıkarsın" dedi. CHP, sanatçılara destek için de bakanlığın bünyesinde bulunan ve 2017 yılı itibarıyla 320 milyon TL’yi bulan kopyalama harcındaki bütçeyi işaret etti.

Duvar'dan Müzeyyen Yüce'nin haberine göre; Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, İstanbul Valiliği tarafından yasaklanan konser, gösteri ve festival gibi etkinliklerin yoğun tepki üzerine serbest bırakılmasına ilişkin açıklama yaptı.

‘SANATÇILAR KISMEN ÇALIŞACAK AMA MÜZİSYENLER ÇALIŞAMAYACAK’
Covid-19 salgınının başından bu yana sanatçıların zor durumda olduğunu ifade eden İlgezdi, “Açık alandaki konser, tiyatro gösterimi ve benzeri organizasyonlar, Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği kurallar çerçevesinde mesafeli bir şekilde alınan önlemlerle başlamıştı. Zaten 7 aydır çok zor durumda olan, çalışma şansları ortadan kalkan sanatçılar, valiliğin yasak kararı ile açlığa mahkum edilmişti. Şimdi sanatçıların bir kısmı işlerini yapabilecek ama müzisyenler yine çalışamayacak” dedi.
İlgezdi, konserlerin de serbest bırakılması gerektiğini ifade etti.

Sanatçıların 7 aydır devletten hiçbir destek almadan yaşam savaşı verdiklerini hatırlatarak, “Kültür ve Turizm Bakanlığı görevini yapmıyor” diyen İlgezdi, “Geçen hafta mekanlarda canlı müzik yayını 12’den sonra yasaklandı, bu hafta açık alan etkinliklerine yasak geldi. Yasak kısmen çözüldü ama konser yasağı müzisyenleri etkiledi. Yasaklayanlar çözüm bulmadığı için mağduriyet artarak devam ediyor. Müzisyenler nasıl geçinecek? Bakanlık, zaten mağdur olan sanatçıları daha da mağdur eden uygulamalar ile ilgili kör, sağır dilsizi oynuyor. Bakanlığın isminden Kültür’ü çıkarın da tam olsun” eleştirisinde bulundu.

CHP’DEN ÇÖZÜM: 320 MİLYON LİRALIK FON
İlgezdi, CHP’nin sanatçıların sorunlarına ilişkin çözüm önerisini şu şekilde açıkladı:

“Sürecin en büyük mağduru sanatçılar ve kültür sanat emekçileri için bakanlığın bünyesinde bulunan ve 2017 yılı itibarıyla 320 milyon TL’yi bulan kopyalama harcındaki para kullanılsın dedik. Bakanlık hâlâ bu konuda da bir açıklama yapmadı. Yeni kaynağa gerek yok. Eldeki kaynak ile kültür- sanat camiası rahat bir nefes alabilir.”