Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul için bir tanıtım filmi çekti. Filmi izleyenler İstanbul'u tanıyamazken Gazeteci Emin Çapa, tanıtım filminde 'Ayasofya'da açılan Taliban bayrakları niye yoktu' sordu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul'u tanıtan bir kısa film çekti. Tanıtım filmi Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un Twitter hesabında yayınlandı.

Sosyal medya, tanıtım filminde Batı'ya 'başka bir yüzü' gösterilen, dans edilen, eğlenilen İstanbul'un 'eksiklerinin' neden gösterilmediğini sordu.

Gazeteci Emin Çapa, tanıtım filminde yer almayan detayları hatırlattı.

Turizm Bakanlığı'nın tanıtım filmine elestiri

Turizm Bakanlığı'nın İstanbul için çektiği tanıtım filmine tepkiler sürerken filmde gösterilmeyenlerin neden dünya kamuoyundan saklandığı tartışılıyor.

 Sokaklarında bale yapılan, dans edilen bir İstanbul profili çizilen bu filmin, gerçeği yansıtmadığı yönünde eleştiriler yapılıyor.

Gazeteci Emin Çapa, tanıtım filmini değerlendirerek "filmde Mehmet Boynukalın yok. İhsan Şenocak yok. Hani voleybolcu kızlarımıza laf çakan... Onlar niye yok. Ya olduğunuz gibi görünün ya göründüğünüz gibi kalın. Aramızdan yalanı kaldıralım lütfen" dedi. Çapa, "bu isimler filmde niye yoktu, Ayasofya'da açılan Taliban bayrakları niye yoktu" sordu.

Söz konusu tanıtım filmi şöyle: