İstanbul Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanlığı, son 24 saatte İstanbul'da 152 kişinin 'bulaşıcı hastalık' nedeniyle hayatını kaybettiğini açıkladı.

Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre ise son 24 saatte Türkiye'de 222 kişi Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sağlık Bakanlığı'nın koronavirüse dair paylaştığı sayılarının eksik olması nedeniyle bundan sonra İBB'ye kayıtlı 'bulaşıcı hastalıktan ölüm' sayılarını açıklayacağını duyurmuştu. İmamoğlu'nun açıklaması üzerine  Mezarlıklar Müdürlüğü yaklaşık 3 haftadır verileri paylaşıyor.

İBB Mezarlıklar Daire Başkanlığı'nın 12 Aralık için yaptığı açıklamaya göre, İstanbul'da toplum vefat sayısı 361 olarak açıklanırken, bu sayının 152'si bulaşıcı hastalıklar nedeniyle hayatını kaybettiği belirtildi.

Sağlık Bakanlığı ise paylaştığı tablo ile yine akılları karıştırdı. Bugüne dair paylaşılan Türkiye Koronavirüs Hasta Tablosu'nda iyileşen hasta sayılarının bir gündeki yükselişi gözlerden kaçmadı. Verilere göre 'iyileşen hasta sayısı' bir günde 4 kat arttı. Dünkü verilere göre 5.516 olan iyileşen hasta sayısı bugün 20 bin 191 olarak açıklandı. 

Bakanlık tarafından paylaşılan dünkü tabloda toplam hasta sayı 458 bin 109 iken bugün  1 milyon 581 bin 565 olarak açıklandı.