Toplumsal Haber Merkezi

Geçtiğimiz 18 Temmuz’da AKP Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz’ın aracını Çeşmeli otoban çıkışında durduran polis memurları açığa alınmıştı. CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır da bugün akşam saatlerinde de olayın görüntülerini sosyal medya hesabından paylaştı. Bu görüntülerde AKP'li vekilin polislere "şerefsizler" dediği açıkça duyuluyordu.

Ali Mahir Başarır'ın paylaştığı video gündeme bomba gibi düşerken ilk yorum Mersin Valiliği'nden geldi. Yapılan açıklamada AKP'li vekilin polislere küfretmekte ne kadar haklı olduğu savunulurken "Ön tahkikattan anlaşılmıştır ki; görevli memurlar yasal mevzuatın dışına çıkmışlardır. Bunun üzerine haklarında gerekli yasal işlem başlatılmıştır" denildi.

İlimizde bir ay önce, 18.07.2021 günü 18:30 sıralarında Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz’ın arabasının durdurulması olayı ile ilgili olarak,

Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın sosyal medya paylaşımı, olayı tamamen çarpıtmaktadır. Bahse konu olayda Mersin milletvekili Zeynep Gül Yılmaz’ın aracı polis memurlarınca ihbar üzerine durdurulmuştur. Karayolları trafik kanununun 71. maddesi g bendinde görev ve hizmet gerekleri ve güvenlik nedenleriyle geçiş üstünlüğüne sahip araçlar sayılmıştır. Bu çerçevede milletvekilinin kullandığı araç bu kapsamda olmasına rağmen polis memurlarınca durdurulduktan ve milletvekili olduğu anlaşıldıktan sonra yarım saat bekletilmiştir. İlgili şube müdürünce sorgulamanın yanlış yapıldığı, aracın kaydının bulunduğu, bu bakımdan milletvekilinin aracının plakasının yanlış bildirildiği ihbarın yanlış olduğu söylenmesine rağmen bekletilmiş, ancak mesele il emniyet müdürüne intikal ettikten sonra çözülebilmiştir. O esnada polis memurlarının yapması gereken eğer tesbit edilen ihlal var ise tutanak tutup ilgili kurumuna göndermektir. Ancak ön tahkikattan anlaşılmıştır ki; görevli memurlar yasal mevzuatın dışına çıkmışlardır. Bunun üzerine haklarında gerekli yasal işlem başlatılmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

ASIL POLİSİ AŞAĞILAYAN CHP'Lİ BAŞARIR...
İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce ise bu açıklamayı paylaştı ve evlere şenlik bir savunma yaptı. İnce açıklamayı "Sabah akşam Türk Polisini aşağılayan ve bu konuda provakasyon yapan Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’a cevaben: Mersin Valiliğimizin olayı tüm yönleriyle ifade eden açıklaması aşağıdadır" diyerek paylaştı.