İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekerm İmamoğlu, dün yapmış olduğu konuşmasında İstanbul'daki Covid-19 vakalarına dikkat çekmiş ve hayatını kaybedenlerin sayısını açıklamıştı.

İmamoğlu “Eğer pandemiyle ilgili bir daraltma yapıyorlarsa, ben, pandemiyle ilgili alınan her tedbire saygı duyuyorum; açık söyleyeyim. Buna siz de saygı duyun. Bu konuda benim dilimin kemiği yok. Çünkü ben konuşmazsam, ne yapacağım? Mecburum konuşmaya'' demişti.

Bugün partisinin grup toplantısında konuşan Devlet Bahçeli'nin hedefinde İstanbul'daki Covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden yurttaşların sayısını açıklayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu vardı.

İBB'den açıklanan vefat sayılarıyla ''devlet ile vatandaş arasında güvensizlik oluşturmaya'' amaçlandığını öne süren Bahçeli, Ekrem İmamoğlu'nu kendini bilmezlikle suçladı.

CHP'nin koronavirüsün bulaşma hızından memnum mu olduğunu sorgulayan Saray ortağı Bahçeli ''Yalan bilgilerin paylaşıldığını ima etmek virüs kadar tehlikelidir'' dedi.

''Hiç kimse başına buyruk hareket etmemelidir'' diyen Bahçeli; sağlık örgütlerinin, Türkiye Tabipler Birliği ve İBB gibi Türkiye'deki gerçek vakalara ve ölümlere dair açıkamada bulunanların dikkate alınmamasını söyledi.

Koronavirüs Bilim Kurulu ve Sağlık Bakanlığı dışında yapılan hiçbir açıklamaya itibaren etmedin diyen Bahçeli, ''Vaka ve vefat sayıları ile korku yaratacak, ipe sapa gelmez görüş paylaşanların samimiyetleri tartışmalıdır'' dedi.