Dün İstanbul'da gerçekleştirilen Bilim Kurulu Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Fahrettin Koca, İstanbul'daki vaka artışına dikkat çekti. 

Bilim insanlarının katıldığı toplantının az önce sona erdiğini belirten Koca, "Koronavirüs Bilim Kurulu'nun Ankara dışında toplanması sıradan bir olay değildir. Üç gün önce, İstanbul'da vaka sayılarının, Türkiye'nin yüzde 40'ına ulaştığını açıkladım. Kovid-19 testi pozitif çıkan her 10 kişiden 4'ü İstanbul'dadır. Hekim ve hemşirelerden ambulans şoförlerimize kadar, bütün sağlık çalışanları, hastane yöneticileri, Bilim Kurulu üyeleri, ilgili bütün kurumlar olarak teyakkuzdayız" diye konuştu.

İstanbul'da hangi ilçelerin daha riskli olduğuna ilişkin bir soru üzerine Bakan Koca alarm veren ilçeleri şöyle açıkladı: 

Büyükçekmece yüzde 123, Sarıyer yüzde 120, Bakırköy yüzde 104, Beylikdüzü yüzde 104. ,Bayrampaşa yüzde 99, Şişli yüzde 98, Kağıthane yüzde 89 ve Tuzla, Sancaktepe, Beykoz şeklinde gidiyor.

Bu ilçelerde oturanların mecbur olmadıkça evden çıkmamalarını söyleyen Fahrettin Koca "Hayat Eve Sığar demiştik, bunu unutmayalım" dedi.