Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, pandemi kısıtlamalarının kısmen kaldırıldığı ilk hafta sonunda vatandaşları uyardı ve "Beklediğimiz Cumartesilerin ilki! Devamı, kıymetini bilmemize bağlı. Mutlu Cumartesi! Hata yaparsak, bir hafta on gün sonra üzülürüz" dedi.

Bakan Koca sosyal medya hesabından kısıtlamalarla ilgili olarak vatandaşları uyardı. Koca'nın paylaşımı şöyle:

Beklediğimiz cumartesilerin ilki! Devamı, kıymetini bilmemize bağlı. Kısıtlamaların azalması, kurallara uymanın ödülüdür. Kurallara uyalım. Zor günlere dönüş yolunu kapatalım: Dışarı çıkıyorsak, maske takalım. Mutlu Cumartesi! Hata yaparsak, bir hafta on gün sonra üzülürüz.

BAKAN KOCA, 'İNSİDANS' HARİTASINI PAYLAŞTI
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illerin 100 bin nüfusa karşılık gelen haftalık ‘insidans’ haritasını paylaştı ve “Yüksek riskli illerimiz risklerini düşürmek için daha tedbirli olmalı” dedi.

Sağlık Bakanı Koca, 27 Şubat-5 Mart haftasında illere göre 100 bin nüfusa düşen COVID-19 vaka sayısının güncel haritasını paylaştı.

Bakan Koca, “Kontrollü normalleşme için illerimizin 100 bin nüfusa karşılık gelen haftalık vaka sayılarını içeren insidans haritasının güncel hali ektedir. Yüksek riskli illerimiz risklerini düşürmek için daha tedbirli olmalı. Normalleşme kontrollü gerçekleşmeli” dedi.