Covid-19 kısıtlamalarının turistleri kapsamadığını belirten Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Kısıtlamalar turistleri kapsamayacak. Bu süreçte turistleri hiçbir zaman kapsamadı. Müze ve ören yerlerimiz onlar için açık olacak" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya Belek’te bir otelde düzenlenen Türkiye-Ukrayna Turist Hakları ve Turizm Güvenliği Alt Çalışma Grubu Toplantısında konuştu.

Bakan Ersoy, "Ukraynalı misafirlerimiz ülkemizde kaldıkları süre sarfında etkileyici bir deneyim sunabilmek için tüm kurumlarımız ile ortak çalışma yürütüyoruz" dedi.

Perşembe akşamından itibaren uygulanacak olan tam kapanma sürecine ilişkin bilgi veren Bakan Ersoy, kısıtlamaların turistleri kapsamadığını belirtti.

'KISITLAMALAR TURİSTLERİ HİÇBİR ZAMAN KAPSAMADI'
Bakan Ersoy, “Türkiye’de 1 yıldır süredir belli kısıtlamalar uygulanıyor. Bu kısıtlamalar kısmı olarak uygulanıyordu. 1 aydır yeni kısıtlamalar uygulanmaya başlandı. Perşembe akşamından itibaren genişletilmiş kapatma şeklinde uygulanacak. Kısıtlamalar turistleri kapsamayacak. Bu süreçte turistleri hiçbir zaman kapsamadı. Müze ve ören yerlerimiz onlar için açık olacak" diye konuştu.

"Türkiye’de turist olmak avantajlı oluyor" diyen Bakan Ersoy, otellerin ayda en az 4 kez denetlendiğini belirtti. Bakan Ersoy, turizm çalışanlarının Mayıs sonuna kadar aşılarının tamamlanacağını söyledi.