AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bugün, grup toplantısında yaptığı konuşmada, damadı eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'a destek çıkarken, CHP Sözcüsü Faik Öztrak’a "Kayıp varsa sizdedir. Sizin o kayıp yıllar dediğiniz yıllar var ya... Orada... Sözcünüz Hazine'de çantacı gibi dolanırdı" sözleri ile yüklendi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'affını' isteyen damadı Berat Albayrak'ın yerine atadığı Mersin Milletvekili Lütfi Elvan ile CHP'li Faik Öztrak arasında ilginç bir bağ ortaya çıktı.

ERDOĞAN'IN ATADIĞI ELVAN'A, ONAY VEREN CHP'Lİ
Faik Öztrak 1978 yılında Devlet Planlama Teşkilatı'nda (DPT) uzman yardımcısı olarak göreve başlamıştı. CHP'li Öztrak uzun yıllar DPT'de görev yaptı. Erdoğan'ın atadığı Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan da 1989 yılında DPT'de uzman yardımcısı olarak göreve başladı.

Zagrebradyosu sitesinin haberine göre; Bakan Elvan’ın, DPT'na girmek için girdiği mülakatta yer alan ismin, Erdoğan'ın "çantacı" dediği, CHP Sözcüsü Faik Öztrak olduğu ortaya çıktı. Öztrak, Bakan Elvan’ın kamuda çalışmasına onay veren isimlerden biriydi.