Saray ortağı MHP’nin Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Bahçeli, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ’a gerçekleştiren saldırıyı, Özdağ’ın organize ettiğini öne sürdü.

Gelecek Partili Özdağ, 15 Ocak’ta evinin önünde 5 kişi tarafından silahlı ve sopalı saldırıya uğramış, şüphelilerden ikisi Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca açılan soruşturma kapsamında tutuklanmıştı.

Saray ortağı Bahçeli, MHP'nin TBMM'deki grup toplantısında yaptığı konuşmada “Bazı gazeteci ve siyasetçilere yönelik saldırılarda milliyetçi hareket arasında bağ kurmak zorlama bir insattır” dedi.

'KİMSE ÜSTÜMÜZE YIKMAYA ÇALIŞMASIN'
“Gözümüzü Türk Milleti uğruna daldan budaktan esirgemeyiz, taraf olmadığımız bir saldırının faili olarak gösterilmek ucuz bir provokasyon taktiğidir” diyen Bahçeli “Biz bu basit taktiklerin iç yüzünü, sinsi kurguları, kanlı planların sahaya taşınma arayışlarını da 12 Eylül öncesinden beri tanır ve hafızalarımızda saklı tutarız. Kimse şiddet ihalesini üstümüze yıkmaya çalışmasın. Millet için bir tehdit olursa değil kavga, ölümü bile göze alırız. Gümdeme gelmek için saldırı organize edenler, tavsiyem odur ki, suç ve suçluyu uzaklarda araştırmasınlar. Sicili kabarık bir siyasetçinin evine kamera yerleştirip, kayda alması, 'bana saldırdılar' çığırtkanlığına tevessül etmesi bildik bir numaradır.” iddiasında bulundu.

'SEROK AHMET YALANCIDIR'
“Malum saldırıların gerçekleşme zamanlaması dikkatle analiz edilmeli” açıklamasında bulunan Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

Cumhur İttifakı'nda sorun varmış gibi servis etmek, toplumsal hassasiyetlerle oynamak, zillet partilerine ulaşmış yeni bir görev emridir. Boğaziçi Üniversitesi'nde süregelen eylemler bize göre bir prova niteliği taşımaktadır. Özellikle konjonktürel ekonomik sorunlardan sokak hareketi çıkarmak için çırpınan iş birlikçilerin varlığı da bilinen bir gerçektir. Cumhur İttifakı kaos hayallerini suya düşürmektedir. Serok Ahmet'in konuşmaya ne hakkı ne de haddi vardır. Biz onun namertliğini iyi biliriz. Koalisyon için bize geldiğinde söylediklerini açıklamış olsaydık, insan içine çıkacak yüzü olmazdı. Serok Ahmet sufleyi aldığı yerlerle bağlantısını derhal gözden geçirmelidir. Serok Ahmet yalancıdır, yandan çarklıdır. Kemal Kılıçdaroğlu firen tutmamış, yalan bataklığına batmıştır. Milliyetçi ülkücü hareketin şiddetle işi yoktur. Nerede nasıl davranacağımızı yalnızca biz belirleriz.

ÖZDAĞ'DAN YANIT GECİKMEDİ
T24'e konuşan Selçuk Özdağ, Bahçeli'nin partisinin grup konuşmasında söylediği "Sicili kabarık bir siyasetçinin evinin balkonuna kamera yerleştirip kavga anını kayda aldırması, sonra da dönüp masumiyet pozuna bürünmesi bildik bir numaradır" iddiasıyla ilgili "Bu iddialar deli saçması. Yarın Bahçeli hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Suçluluk psikolojisi içerisindeler" dedi.

Şu ana kadar 2 kişinin yakalanıp tutuklandığını hatırlatan Özdağ, diğer 3 kişi 11 gündür kayıp, Ankara'nın göbeğinde yapılan siyasi terör saldırısının faili diğer 3 kişi neden yakalanamıyor" diye konuştu.