MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin başlattığı askıda ekmek kampanyasına siyasilerden ve yurttaşların tepkisini topladıi. Bin günde Memleket Hareketi’ gezileri kapsamında Türkiye'yi dolaşan, Gümüşhane’de vatandaş ve esnafla konuşan İnce, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin askıda ekmek kampanyası ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

"TÜRKİYE UÇUYOR MU, EKMEĞE MUHTAÇ MI?"
Bahçeli'nin açıklamasını doğru bulduğunu ifade eden İnce, “Bu ülkede ekmeğe muhtaç çok insan var. Yaptığı iş doğrudur. Pekçok belediyemiz de bunu yapıyor. Ekmeksiz kalmasın insanlarımız. Fazla alabilenler alsın, yardımcı olalım hep birlikte. Doğru buluyorum ama sayın Bahçeli'ye de bir hatırlatma yapmak istiyorum; desteklediği hükümet Türkiye'nin uçtuğunu söylüyor. Sayın Bahçeli ise ekmeğe muhtaç insanlar olduğunu söylüyor. Bir karar versin. Türkiye uçuyor mu, ekmeğe muhtaç mı? Bunun kararını verirse çok daha iyi olur diye düşünüyorum” dedi.

" 'ASKIDA AKIL BAŞLATIYORUM' BAŞLATIYORUM"
Vatandaşlar kampanyaya sosyal medya üzerinden tepki gösterdi. Bir yurttaş, "Sabah: Ekonomi uçuyor, öğlen: Dünya bizi kıskanıyor, akşam: askıda ekmek projesini başlattık..." yorumunu yaparken, başka bir yurttaş, "Sözde ekonominin pik yaptığının söylendiği günün akşamı 'askıda ekmek kampanyası' başlamış. 'ASKIDA AKIL KAMPANYASI' başlatıyorum, ihtiyacı olan gelip alsın" düşüncesini dile getirdi.

"HALK İÇİN ASKIDA EKMEK MÜTTEAHHİTLER İÇİN 'ASKIDA İHALE' "
Bora isimli bir yurttaş, AKP yandaşlarına verilen ihalelere dikkat çekerek, "Halk için 'ASKIDA EKMEK' bazı mütteahhitler için 'ASKIDA İHALE' ohhh ne ala..." yorumunu yaptı. Başka bir yurttaş koronavirüsle mücadele için IBAN'la para toplanmasına dikkat çekerek, "Ekonomimiz şahlanıyor. Önce TANZİM, Sonra IBAN, Şimdi de ASKIDA EKMEK" diye yazdı.