Toplumsal Haber Merkezi

Yeniçağ Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu, evinin önünde saldırıya uğramasına ilişkin, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin kendisini hedef gösterdiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

Köşesinde ‘Bahçeli Hakkında İki Suç Duyurusu’ başlıklı bir yazı kaleme alan Uğuroğlu, 2018’de Bahçeli’nin kendisiyle birlikte 76 kişiyi gazetelere ilan verdiğini hatırlatarak Bahçeli’nin verdiği isimlerin birer birer saldırıya uğradığını belirtti.

Uğuroğlu, saldırının Bahçeli'yi eleştiren Selçuk Özdağ ile yaptığı söyleşi sonrası gerçekleştiğini belirterek ''Hangi gazeteci yazı yazarsa, hangi siyasetçi demeç verirse iktidarın gücüne sığınarak çok ağır hakaretlerle hücum ediyor'' ifadelerini kullandı. 

'ANAYASAYI ÇİĞNEMEYE ZORLUYOR'
Uğuroğlu Devlet Bahçeli'nin partisinin tek adamı olduğunu belirterek ''Genel Başkanlık koltuğunu 'AKP'li Recep Tayyip Erdoğan'a borçlu' olan Bahçeli, anayasaya göre üçüncü kez aday olma şansı bulunmayan Erdoğan'ı aday olmaya ve anayasayı çiğnemeye zorluyor'' dedi. 

HEDEF GÖSTERME VURGUSU
İktidar ve saray yandaşlarının aleyhinde yazı yazan gazetecilerin hedef gösterildiğini söyleyen Uğuroğlu, ''Bahçeli'yi eleştiren görüşleri yazmam ve 15 Ocak günü evimin önünde 'öldürme teşebbüsü ile örgütsel' şekilde alçakça saldırıya uğramamın delili Devlet Bahçeli'nin bu ilanla beni hedef göstermesidir'' diye konuştu.