MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Anayasa Mahkemesi yeni hükümet sisteminin doğasına uygun şekilde yeni baştan yapılandırılmalıdır" açıklamasında bulundu. Bahçeli'nin AYM'yi hedef alması, akıllara İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun AYM Başkanı Zühtü Arslan'a yönelik sözlerini getirdi.

MHP lideri Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada, TBMM 27'nci Dönem 4'üncü Yasama Yılı'na 1 Ekim'de başlanacağını hatırlattı.

'AYM'NİN SON KARARLARI SANCILI VE SAKAT'
MHP lideri Bahçeli, Anayasa Mahkemesi’nin verdiği kararların “sancılı ve sakat” olduğunu söyledi.

Bahçeli, "Geçmişin hüzünlü ve kaotik dönemlerinden hukuken, fiilen, fikren ve ruhen kurtuluş bu şekilde sağlanacaktır. Anayasa Mahkemesi'nin son zamanlarda verdiği kararlar sancılı ve sakattır. Hak ihlalleri adı altında, milli haklara ve adalet duygusuna telafisi imkansız zararlar verilmektedir. Türkiye darbelerle yüzleştikçe, darbelerin demokrasi karşıtı kurumlarıyla hesaplaştıkça istikbal ve istiklalini sarsılmaz biçimde güvenceye alacaktır. Yeni Yasama Yılının başlangıcında bu konunun samimi, sağduyulu, önyargısız, demokrasi ahlakına ve milli gerçeklere münasip ölçülerde değerlendirilip tartışmaya açılması halisane beklentimizdir" dedi. 

NE OLMUŞTU?
AYM'nin 'Şehirler arası yollarda gösteri ve yürüyüş yapılamaz' hükmünü iptal etmesinin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada, "Ana caddelerde, sokaklarda özgürce yürüyüş hakkının ortadan kaldırılmasını onayladınız. Polis koruması almana gerek yok. Bisikletinle işe git gel bakalım. Anayasa Mahkemesi Başkanı'na söylüyorum kendi arabamla tek başına gitmeye ben varım sen var mısın?" ifadelerini kullanmıştı.