MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin ardından tutuklanan Fethullahçı yazar Mümtazer Türköne hakkındaki "yeniden yargılanma" çıkışıyla ilgili açıklama yaptı.

Bahçeli “Bizimle yolu çok önce ayrıldı ama ülkücü şehidimizin kardeşi. Biz suçsuz demedik, beraatini istemedik. Adilane yeniden yargılanıp dosyası dikkatlice karar bağlansın dedik” diye konuştu.

Milliyet'ten Önder Yılmaz'ın haberine göre, Bahçeli, “Kılıçdaroğlu Adana’da meydanda Altan kardeşler, Ilıcak ve diğer isimleri tek tek söyleyerek ‘burada’ dedirtirken, Türköne’nin ismi bile anılmıyor. Neden anmıyorlar, sahip çıkanı yok ama Demirtaş’ın ismi dillerden düşmüyor. Türköne ile bizim yollarımız ayrılmış, bize yönelik ağır eleştirilerde bulunmuştur. Abant toplantılarına katılan bir isimdir. Ancak bizim şehidimizin kardeşidir. Biz, ‘suçsuzdur, FETÖ ile teması olmamıştır’ demedik, beraatini istemedik ki. Suçu neyse bir an önce adilane şekilde yargılanıp dosyası dikkatlice karara bağlansın istiyoruz” dedi. 

"Ülkücü hareketin içinden önemli isimlerin çıkıp başka fikir oluşumlarının içinde yer aldığını" söyleyen Bahçeli, AKP Grup Başkanı Naci Bostancı, eski AKP milletvekili Vedat Bilgin gibi birçok ismi sıraladı ve “MHP yediveren gülü gibidir” diye konuştu.

27 Mayıs yargılama kararlarının yok hükmünde sayılması yasasının MHP’yi "rahatlattığını" kaydeden Bahçeli, Muzaffer Özdağ’ın genel başkan olduğu dönemde, 27 Mayıs darbesi sonrasındaki "idamlar ve sarı zarf olayının hep sorgulandığını ve MHP’nin önüne getirildiğini" söyledi.

Darbe sürecinin içinde yer alan Acar Okan’ın da ismini anan Bahçeli, “Oysa Başbuğ Türkeş idamlara karşı çıkmıştı. Sayın Cumhurbaşkanı, Yassıada açılışında Türkeş’in mektubunu okudu. 60 yıldır gündeme getiriliyordu, Demokrasi Adası’nın açılışıyla artık bu konu netlik kazandı. MHP bu yükten kurtuldu, bu nedenle Cumhurbaşkanımıza özellikle teşekkür ettim” dedi.

Haberde Bahçeli'nin "milletvekillerini kendilerine uzatılan her mikrofona konuşmamaları konusunda Türkeş’le yaşadığı bir anıyı anlatarak uyardığı" da belirtildi. Buna göre Bahçeli milletvekillerine "Her soruyu yanıtlamak zorunda değilsiniz. Genel merkez yönetiminin açıklamaları izleyin. Ona göre hareket edin" dedi.