Burdur’un Yeşilova ilçesinin CHP’li Belediye Başkanı Mümtaz Şenel ve eşi Fatma Şenel'e saldırının azmettirici olduğu iddiasıyla tutuklanan Evren Erdem’in oğlu N.E.E. sosyal medya paylaşımı nedeniyle gözaltına alındı.

"Ölü Yeşilova Belediye Başkanı, Allah rahmet eylesin" notuyla bıçak fotoğrafı paylaştıktan sonra ifadesinin alınan şüpheli, savunmasında paylaşımı kendisinin yapmadığını, hesabının çalındığını öne sürdü. Şüpheli, "Burdur sınırlarına girmeme kaydı ve adli kontrol kararıyla" serbest bırakıldı.

NE OLMUŞTU?
Mümtaz Şenel ve eşi Fatma Şenel, Koyunlar Çeşme Mahallesi’ndeki evlerinde 20 Nisan'da sabah saat 04.30’ta gelen kimliği belirsiz kişiler tarafından ayaklarından kurşunlanmıştı. İlk tedavileri Yeşilova Devlet Hastanesi’nde yapılan Şenel çifti daha sonra Burdur Devlet Hastanesi’ne götürülmüş, Mümtaz Şenel burada sol ayağından ameliyat edildikten 4 gün sonra taburcu edilmişti.

Mümtaz Şenel olayın mülkiyeti belediyeye ait Salda Gölü kenarındaki Salda Lake Oteli’nin ruhsatının iptal edilmesi sebebiyle gerçekleştiğini söylemişti. Olayla ilgili gözaltına alınan 13 şüpheliden saldırının azmettiricisi olduğu iddia edilen Evren Erdem ile Şenol Gürcan ve Deniz Bağ tutuklanarak, Burdur Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.