Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin Yozgat’ta düzenlediği mitingde, MHP Genel Başkanı Bahçeli’ye tepki göstererek, “Bir ayağı siyasetin içinde, bir ayağı şiddetin içinde” dedi.

Babacan, mitinginde gündeme dair açıklamalarda bulundu, ekonomi üzerinden iktidarı eleştirdi. Gittikleri her yerde engellerle karşılaştıklarını belirten Babacan, “Her yerde engellemeye çalışıyorlar. Evvelsi gün Denizli’deydik. Neymiş? Konuşmaya izin almamışız. Kusura bakmayın, ben vatandaşımla konuşmak için hiç kimseden izin almak zorunda değilim. Sen buna nasıl engel olacaksın ya?” dedi.

Bahçeli’yi de eleştiren Babacan, “Bildiği tek şey öfke, nefret, şiddet. Bir ayağı siyasetin içinde, bir ayağı şiddetin içinde” dedi.

Babacan’ın açıklamalarından bazıları şöyle:

Bu seçimi çocuklarına harçlık veremeyen anneler kazanacak. Bu seçimi çocuklarını okutamayan işçi kardeşlerimiz kazanacak. Konserleri yasaklanan sanatçılar kazanacak.

İnşallah ilk seçimde müsait bir yerde inecek. Bu seçimi milyonlar kazanacak. Değerli gençler bu ülkeyi sizler kurtaracaksınız.

Bunlar bu işin sonunun nereye varacağını iyi anladılar. Kaybedeceklerini anladılar, onun için bizimle uğraşıp duruyorlar. Sürekli bize engel çıkarıyorlar. Evvelsi gün Denizli’deydik. Neymiş? Konuşmaya izin almamışız. Kusura bakmayın, ben vatandaşımla konuşmak için hiç kimseden izin almak zorunda değilim. Sen buna nasıl engel olacaksın ya?

Biz DEVA Partisi olarak ilk mitingimizi Antep’te yaptık. Aynı gün ve saatte gençlik programı koydular. Gebze’de yaptığımız gün Bursa’da etkinlik yaptılar. Bugün de Çorum’da etkinlik yapıyorlar. Amaçları DEVA’nın mitinglerine kimse gitmesin. Ama meydan burada. Hep beraber iktidara yürüyoruz, merak etmeyin. Bu heyecanın önüne hiçbir baraj durmayacak inşallah.

Çok büyük bir demokrasi mücadelesi veriyoruz. Daha önceki akşam Karaman il başkanımıza, onlarca kişinin gözü önünde saldırı oldu. Bu Bahçeli’nin bugüne kadar bu ülkeye bir faydası oldu mu? Bildiği tek şey var… Kin, nefret. Başka da bildiği bir şey yok. Bir ayağı siyasetin içinde, bir ayağı şiddetin içinde. Bahçeli ve ortağının ülkeyi bataklığa sürüklemesine izin vermeyeceğiz.

Bunlar istedikleri kadar devletin imkanlarını arkalarına alsınlar, biz milletin iradesinden başkasını bilmeyiz.
Seçim günü sandıklar açılınca hep beraber güle güle diyeceğiz inşallah.”