Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin il binasının açılışını gerçekleştirmek üzere gittiği Bursa’da gündeme dair açıklamlarda bulundu. 

'RAKİBİ GÖRDÜĞÜ SİYASETÇİYİ TEHDİT EDİYOR'
Cumhrubaşkanı Tayyip Erdoğan’ın İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e yönelik "Bunlar daha iyi günleriniz" sözlerini eleştiren Babacan, “Devlet vatandaşlarının güvenliğini sağlamakla sorumlu. Öyle bir hale geldi ki memleket, devletin başındaki cumhurbaşkanı siyasi rakibi gördüğü bir genel başkanı tehdit ediyor. ‘Bunlar daha iyi günler’ diyor. Çarşamba günkü ifadelerinden sonra Türkiye’de eğer siyasi şiddet olursa, sokak şiddeti olursa, eğer herhangi bir partinin üst düzey yöneticisine, herhangi bir partinin genel başkanına sokak ortasında saldırı olursa bunun sorumlusu bizzat Sayın Erdoğan’ın kendisidir” dedi.

'AŞI ZAMANLICA TEDARİK EDİLMEDİĞİ İÇİN VATANDAŞIMIZ ÖLÜYOR'
Pandemi sürecini de değerlendiren Babacan, “Artık aşısı olan bir hastalık Türkiye’de hâlâ etkili. Aşı zamanlıca tedarik edilmediği için vatandaşlarımız ölüyor. Şimdi Biontech ile imza attılar. Bugüne kadar ne beklediniz? Niye beklediniz?” diye sordu.