Toplumsal Haber Merkezi

Geçtiğimiz günlerde toplu alanlarda maske kullanımının zorunlu hale getirilmesiyle birlikte Gümrük ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, yurttaşlara belirli noktalarda maske satışı yapılacağını açıklamıştı. Bu skandal açıklamaları CHP'li belediyelerin ücretsiz maste dağıtımı boğunca AKP geri adım atmak zorunda kalmış PTT'ye 'ücretsiz maske dağıtım' görevi verilmişti.

Gerekli planlama yapılmayınca PTT'nin sitesi çökmüştü. Bu sefer de iş e-Devlet'e kalmıştı ama düzenleme yapılmadığı için de sipariş verme işlemleri yapılamamıştı.

Planlama göz yaşartıcı: PTT'nin sitesi çökünce maske başvuruları e-Devlet'e kaydı

Bunun ardından da AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan maske satışlarını yasakladığını açıklamıştı...

İLGİLİ - DSÖ’den maske kullanmanın beş kuralı

Bugün  Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Açıklamasında maske satışının yasaklanmasına da değinen Koca "Eczanelerde maske satışı parayla, cumhurbaşkanımızın net ifadesiyle, asla söz konusu olmayacak. Bedava vermek istiyorlarsa verebilirler ama satış söz konusu değil" dedi. 

İLGİLİ - Bilim insanlarından yeni maske araştırması: Bunu sakın yapmayın 

Peki maske satın alması yasaklanan, maskeye ücretsiz de erişemeyen insanlar bugün sokağa çıkmak zorunda olduğunda (ki milyonlarca emekçi halen her gün işe gidiyor) ne takacak?

Koca bunun da yanıtını verdi. "İlla maskeyi gidip almanız gerekmiyor" diyen Koca, "Dünya Sağlık Örgütü de sitesine koydu. Çok rahatlıkla kendimiz sentetik olmayan pamuklu bezden çok rahatlıkla bu maskeyi yapabiliriz. Sitemizden de takip edebilirsiniz" ifadelerini kullandı...