Dün görülen duruşma sonrası tahliye edilen Ayten Öztürk yeniden gözaltına alındı.

Lübnan'da gözaltına alındıktan sonra 6 ay boyunca kendisinden haber alınamayan ve çıkarıldığı mahkemede bu süre boyunca yaşadığı işkenceleri anlatan Ayten Öztürk'ün yargılandığı davanın duruşması İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmüş, Öztürk hakkında ev hapsiyle tahliye kararı verilmişti.

Halkın Hukuk Bürosu (HHB), müvekkilleri Ayten Öztürk'ün hapishane çıkışında gözaltına alındığını duyurmuştu. 

HHB, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

Ayten Öztürk hapishane çıkışı bugün tahliye edildiği dosya ile aynı tarihli bir olay gerekçe gösterilerek gözaltına alındı. Bu hukuksuzluğa son verin!

Halkın Hukuk Bürosu, Ayten Öztürk'ün Silivri İlçe Jandarma Karakol'unda tutulduğunu belirtti. HHB'nin Twitter hesabından yapılan paylaşımda "Müvekkilimiz Ayten Öztük dün görülen duruşmasında tahliye edildi. Ancak

@adalet_bakanlik 'ığı UYAP kaydında yer alan hatalı arama kaydını ısrarla silmediği ve silmek istemediği için müvekkilimiz Silivri İlçe Jandarma Karakolunda tutuluyor" ifadelerine yer verildi.

"Bakanlık, Jandarma açık bir şekilde müvekkilin Silivri Hapishanesinde tahliye edildiği saat olan dün gece 21:00'den bu yana Hukuka aykırı bir şekilde suç işliyor. Hürriyet-i tahdit suçu işleniyor" denilen açıklamada şu şekilde:

"Bugün ise müvekkilimizin tahliye kararına karşı savcılığın itiraz ettiğini öğrendik. Bakanlık bırakmıyor! Savcılık itiraz ediyor! 6 ay boyunca yaşatılan işkence böyle devam ettiriliyor.Ayrıca bugün İstanbul 3. ACM kaleminin etrafından ayrılmayan İstanbul TEM şube polisleri de savcılığın itirazı kendiliğinden yapmadığını göstermektedir. Sonuç olarak; hukuksuzluğa son verin. Tahliye kararını uygulayın! Ayten Öztürk serbest bırakılsın!"