Lübnan’da gözaltına alındıktan sonra 6 ay boyunca kendisinden haber alınamayan, işkenceler gören Ayten Öztürk, 31. duruşmasında ev hapsi kararı ile tahliye edilmişti. Öztürk, İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın 10 Haziran’daki duruşmasında tahliye edilmişti. Savcı 11 Haziran’da ev hapsiyle tahliye kararına itiraz etti.

Hapishane çıkışı tahliye edildiği dosya ile aynı tarihli bir olay gerekçe gösterilerek gözaltına alınan Öztürk, 21 saat sonra serbest bırakılmıştı. Ev hapsindeki Öztürk, savcının itirazı üzerine gece saatlerinde evi basılarak tekrar gözaltına alındı. 

Halkın Hukuk Bürosu konuyla ilgili açıklamasında, “14 Haziran Tüm Dünyada Ebru Timtik Adil Yargılanma Günü olarak ilan edildi. 14 Haziran Adil Yargılanma Hakkı gününde çıkarılan bu yakalama kararı, bu ülkede adalet olmadığını bir kez daha göstermiştir. 6 ay boyunca süren işkence mahkeme kararlarıyla devam ettiriliyor” dedi.

Avukatlar, “Müvekkilimiz Ayten Öztürk dün 23.50 sularında kaldığı evden hukuka aykırı bir şekilde hakkında çıkarılan yakalama kararı gerekçe gösterilerek gözaltına alındı” bilgisini verdi.

Ayten Öztürk bugün yakalama kararını çıkaran İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ne çıkarılacak.