AKP ve MHP gruplarının ortak hazırladığı infaz düzenlemesine ilişkin kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.

Teklif, muhalefet partileri, insan hakkı örgütleri ve demokrasi güçleri tarafından ayrımcı olmakla eleştiriliyor; tekliften pek çok mahpus yararlanacakken tutuklu siyasetçilerin, muhaliflerin kapsam dışı tutulduğu belirtiliyor.

İKİNCİ BÖLÜMÜ DÜN GECE KABUL EDİLDİ
Dün geceki görüşmelerde paketin ikinci bölümü kabul edilmişti. İnfaz düzenlemesinin görüşmelerinde ikinci bölüm görüşmeleri tamamlanarak, ilk 55 maddesi kabul edildi. Görüşmelerde yapılan değişiklikle bir yıllık maktu denetimli serbestliğin devamına karar verildi. Böylece hapis cezası alan herkes cezaevine girmeyecek.

Meclis Genel Kurulu’nda görüşmeleri devam eden infaz yasa teklifinin 31 ile 55 arası maddelerini kapsayan ikinci bölümünün görüşmeleri tamamlandı. Görüşmelerde, 32, 46 ve 48’inci maddeleri hariç, diğer maddeler değişikliğe uğramadan kabul edilerek yasalaştı. HDP, CHP ve İYİ Parti’nin her bir madde için verdiği değişiklik önergeleri ise AKP-MHP oylarıyla reddedildi.

AKP'DEN 'ZAFER' FOTOĞRAFI
AKP Grubu sosyal mesafeyi unuttu, İnfaz Yasası'nı toplu fotoğrafla kutladı. 

İnfaz düzenlemesinin Meclis'te yasalaşmasının ardından 'hatıra fotoğrafı' çektiren AKP'li vekilleri Meclis Başkanı'nın 'sosyal mesafe' uyarısı da durduramadı.