Kürt müziğinin en önemli seslerinden biri olarak bilinen sanatçı Aynur Doğan,Uluslararası Dünya Müzik Fuarı WOMEX 2021 Sanatçı Ödülü'ne layık görüldü.

Doğan’ın ‘uzun zamandır Kürt ve Alevi kültürünün korunmasına ve yenilenmesine kendini adaması, siyasi baskı karşısında sanatsal olarak sağlam durması ve bunu yaparken, susturmaya çalışanlara karşı şarkı söyleyen herkes için bir model olması’ ödüle layık görülmesinde önemli gerekçeler olduğu belirtildi.

Ödülü kazandığını kendi Twitter hesabından duyuran Kürt sanatçı Aynur Doğan “Müzik yolcuğumun en önemli basamaklarından biri yine 2006’da WOMEX ile başlamıştı. Dünya müziğinin kalbinin attığı en büyük uluslararası müzik fuarı olan WOMEX 2021 yılı sanatçı ödülüne beni layık görmüş, onur duydum! Mutluluğun sizinle paylaşmak istedim” mesajını paylaştı.

Müzik yolucuğumun en önemli basamaklarından biri yine 2006’da WOMEX ile başlamıştı. Dünya müziğinin kalbinin attığı en büyük uluslararası müzik fuarı olan WOMEX 2021 yılı sanatçı ödülüne beni layık görmüş, onur duydum! Mutluluğun sizinle paylaşmak istedim.