Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bir günde Habertürk'ün 2 yazarına konuştu. Bakan Koca'nın yaptığı açıklamalardan birinin diğerini yalanlar nitelikte olması dikkatlerden kaçmadı.

Bakan Koca, önce Habertürk'ten Sevilay Yılman'ın sorularını yanıtladı. Yılman, Bakan Koca'ya, CHP Milletvekili Murat Emir'in gündeme getirdiği "Sinovac aşısının ilk partisinin ülkeye geldiğini ve AKP'lilere ve yakınlarına yapılmaya başlandığını" iddiasını yöneltti. 

Koca, CHP'li Emir'in iddilarına ilişkin "Kesinlikle böyle bir şey yok!" diyerek "Sadece Sinovac Faz-3 çalışması yapıyor şu anda. Gönüllüler üzerinden yürüyor bu çalışma. Onun dışında böyle bir şey mümkün değil. Eğer Sayın vekilin bahsettiği o aşıyı yaptıran gönüllülerden AK Partili varsa bilemem. Ama siz de biliyorsunuz ki o çalışmaya katılabilmek için de bazı kıstaslar var. Mesela 59 yaş sınırı var. Gönüllülerin kronik hastalıkları olmaması lazım vs gibi" açıklamasında bulundu.

Sevilay Yılman'a aşı iddilarına ilişkin kesin kanılarla böyle bir şeyin olmadığını savunan Koca bir diğer Habertürk yazarı olan Nagehan Alçı'ya ise farklı açıklamalarda bulundu.

Habertürk yazarı Nagehan Alçı da Yılman gibi Bakan Koca'ya CHP'li Murat Emir'in "AKP'liler koronavirüs aşısı olmaya başladı" iddilarını sordu.

Alçı'ya kesin açıklamalarda bulunmayan Koca, "Çin'de bu aşı eczanelerde satılıyor, isteyen herkes gidip alabilir" dedi. Denek olan yurttaşlar dışında kalanlar için "aşı olmasını oaylamayız" ifadelerini kullanan Koca şu açıklamalarda bulundu:

Hangi aşı olursa olsun bütün aşılar buraya geldikten sonra 2 hafta deneme boyunca incelenip, Tıbbi Cihaz ve İlaç Kurumundan onay almadan kullanılamaz. Bu gelecek her parti için teker teker geçerli. Şu anda denek olmak için başvuranlar dışında kimsenin aşı olmasını onaylamayız ve bu konuda da herkesi uyarıyoruz Nagehan Hanım. Ha şu olabilir, Çin’de bu aşı eczanelerde satılıyor, isteyen herkes gidip alabilir. Alıp getirip burada bir eczaneye yaptırmanın önünde bir engel yok ama bu riskin alınması doğru değil. Buna gerek de yok.