Eski HDP milletvekili Ayhan Bilgen'in, ırkçılığıyla malul Nihal Atsız'ın sağ siyasete kazandırdığı "3 Mayıs Türkçülük Günü"nde yaptığı paylaşım sosyal medyada eleştirilere sebep oldu. 

Ayhan Bilgen sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda "3 Mayıs hem Dünya Basın Özgürlüğü Günü, hem Türkçüler Günü. Erdemli toplumlar katılmadıkları düşüncelerin özgürce ifade edilebilmesini savunurlar. Küçük çıkarcı kesimler ise özgürlüğü sadece kendileri gibi inananlar için isterler" ifadelerine yer verdi. Gelen tepkiler üzerine cevap verme ihtiyacı duyan Bilgen, paylaşımına ek olarak "Gerçek demokratlık, 1945 yılında muhalif milliyetçi çizginin görüşlerine katılmasak da adil yargılanmasını savunabilmektir" dedi. 

NAZIM'LA SAİD NURSİ AYNI KEFEDE
Sosyal medyada eleştirilere yol açan paylaşımın ardından açıklamalarına devam eden Ayhan Bilgen, komünist şair Nazım Hikmet'le gerici Said Nursi'yi yine Türkiye Komünist Partisi'nin mücadele tarihindeki önemli bir isim olan Hikmet Kıvılcımlı ile faşist Nihal Atsız'ı aynı kefeye koydu. Yaptığı paylaşımda "Nazım Hikmet'den, Said Nursi'ye, Kıvılcımlı'dan Atsız'a ya herkesin ifade özgürlüğünü savunacağız, ya da toplumsal kamplaşmadan beslenen baskıcı uygulamalardan şikayetlenerek yarınlarımızı kaybedeceğiz" ifadelerine yer verdi.