Ayasofya İmamı Prof. Dr. Mehmet Boynukalın görevden alındı.

Boynukalın, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ndeki akademik görevine geri döndü.

Sosyal medyadan yaptığı açıklamalarla siyasete soyunduğu iddia edilen Ayasofya’nın baş imamı Mehmet Boynukalın Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ndeki akademik görevine geri döndü. Ayasofya’nın baş imamı Mehmet Boynukalın’ın kadın cinayetlerine ilişkin tepki çeken açıklamalarına AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, “Bu açıklamalar siyasetin yükünü arttırıyor. Siyaset çok ağır bir iş. O yüzden bence herkes kendi işini yapmalı diye düşünüyorum” şeklinde yanıt vermişti.

Alınan bilgiye göre, geçici görevlendirme ile Ayasofya-i Kebir Camii'nde imamlık vazifesini yürüten Mehmet Boynukalın, bu görevinden ayrılma talebinde bulundu. Boynukalın'ın talebi olumlu yanıt buldu.

Prof. Dr. Mehmet Boynukalın, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde akademik kariyerine devam edecek. Mehmet Boynukalın, 24 Temmuz 2020'de yeniden cami statüsü almasının ardından Ayasofya Camii'nde göreve atanmıştı.

Ayasofya Camii Baş İmamı Boynukalın, Bakara Suresi'nden ayetler paylaşmış, "Faizcilerle mücadele etmek İslam'ın emridir" demişti. Boynukalın, İstanbul Sözleşmesi için de "Kaldırılmış. Hamdolsun. Haklı ve güçlü insan = Haklı ve güçlü Türkiye" ifadelerini kullanmıştı.