Toplumsal Haber Merkezi

Sosyal medyada bol takipçili hesaplarda paylaşılan haberler çok çok hızlı yayılabiliyor. Haberler kadar, olaylarla bağlantısı olmayan görseller de...

Ekonomi Yazarı Şevket Apuhan, dün gece saatlerinde Twitter hesabından bir görsel paylaştı. Fotoğrafta yaşlı bir adam, çevresinde onlarca kişi toplaşmışken ağlıyor, bir genç kadın da ona yardım etmeye çalışıyordu. Apuhan bu fotoğrafı, "Adana'da ayakkabı boyacılığı yaparak geçimini sağlayan Ünlen Çabuk, 24 yaşındaki evladı Uzman Onbaşı Bünyamin Çabuk’un şehadet haberini ayakkabı boyarken almış. Bazı fotoğraflar vardır, aldığınız nefesten utanırsınız..." diyerek paylaşmıştı.

Oysa fotoğrafın Apuhan'ın söylediği olayla bir alakası yok. Paylaşılan fotoğrafın çekildiği yer Adana değil, Samsun.

Olay da yeni değil. Konuyla ilgili haberler 2018'in Şubat ayında yayınlanmış. Çıkan haberlere göre, Samsun'un İlkadım ilçesinde ayakkabı boyacılığı yapan 78 yaşındaki Hasan Esmer, küfür ettiği iddiasıyla bir esnaf tarafından dövülüyor. Zaten yaşlı adamın kaşından kan aktığı fotoğraflar da söz konusu haberlerin içinde mevcut. Ancak Apuhan bu fotoğrafları kullanmamış.

Apuhan'ın paylaşımı saatler içinde on binlerce etkileşim aldı. Apuhan, Toplumsal'ın haberinin ardından bu fotoğrafın yer aldığı paylaşımı sildi.