Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) üyesi avukatlara yönelik gözaltılar sürüyor. Hayatını kaybeden Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek’in cenazesine katıldıkları gerekçesiyle ikisi avukat 17 kişi gözaltına alınmıştı.

Adli kontrol şartı ile serbest bırakılanlara ilişkin savcılığın yeniden tutuklanma için itiraz ettiği belirtildildi. ÇHD, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, bugün ise ÇHD Ankara Şubesi yöneticisi Semra Demir’in Soma katliamı anmasına katıldığı gerekçesiyle gözaltına alındığını duyurdu. AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın barolara yönelik açıklamasından sonra da 4 avukat gözaltına alındı.

ÇHD’nin sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklama şöyle:

İbrahim Gökçek’in cenazesinde gözaltına alınan 17 kişiden, 2 avukat meslektaşımız ve 13 kişi tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilmiş, sorgularının ardından serbest bırakılmışlardı. “Yandaş basından öğrendiğimiz” bilgiye göre Savcılık makamı, karara itiraz etmiş.

Savcılık itirazına ilişkin ise SC Hakimliği kalemi, dosyada gizlilik kararı bulunduğunu, itiraz olup olmadığını dahi söyleyemeceğini belirtmiştir. Anlaşılan yandaş basın tek bilgi sahibidir. Siyasi iktidarın yandaş basın eliyle yargıda kurmaya çalıştığı baskıyı bir kez daha görüyor ve bir kez daha söylüyoruz: Ne avukatlık yapmak, ne de cenazeye gitmek suç değildir.

Derneğimiz Ankara Şubesi yöneticilerinden Semra Demir Soma anmasına katıldığı gerekçesiyle gözaltına alınmıştır. Somanın baş faili Can Gürkan olmak üzere sorumlular serbest ama katledilen işçileri anmak isteyenler gözaltında! Semra Demir Yalnız Değildir!

#SavunmaÖzgürlüktür KAMPANYASI
ÇHD ve avukatlar başta AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın barolara müdahale açıklaması ve avukatların gözaltına alınmasına ilişkin sosyal medyada başlatılan #SavunmaÖzgürlüktür kampanyasını sürdürüyor.