Toplumsal İstanbul

Adli yargılanma talebiyle ölüm orucunda yaşamını yitiren avukat Ebru Timtik’in Yenibosna’da bulunan Adli Tıp Kurumu’nda bulunan cenazesi, polisler tarafından kaçırıldı. Bu nedenle saatler sonra başlayabilen cenaze töreni için binler Gazi Cemevi'nde bir araya geldi. Cemevi ve çevresi helikopterle izleniyor. Cenaze Gazi Cemevi’nden Gazi Mezarlığı’na doğru götürülürken yeniden saldırıya uğradı. Ebru Timtik bu şartlar altında son yolculuğuna uğurlandı.

“Adil yargılanma” talebiyle girdiği ölüm orucunun 238’inci gününde yaşamını yitiren tutuklu avukat Ebru Timtik’in cenazesi, dün akşamdan bu yana otopsi için İstanbul Yenibosna’daki Adli Tıp Kurumu’nda (ATK) bekletildi. ATK önünde imtik’in yakınları, meslektaşları ve çok sayıda yurttaşın bekleyişi ise sürerken polis cenazeyi kaçırdı.

İSTANBUL BAROSU ÖNÜNDE ANMA
İstanbul Barosu'nun önünde Ebru Timtik için anma gerçekleştirmek isteyen yüzlerce kişi İstiklal Caddesi'nde toplandı. Toplanan kalabalık 'Ebru Timtik ölümsüzdür,", "Devrimci avukatlar onurumuzdur" sloganları attı. Avukat Sinan Zincir, “Öüm değil yaşam dedik. Sesimiz Latin Amerika’dan Afrika’ya kadar duyuldu bu ülkenin yargısı duymadı” dedi.

İstanbul Baro Başkanı Mehmet Durakoğlu anmaya mesaj gönderdi:

Adil yargılama talebindeki bir avukatı bugün uğurluyoruz. Ebru Timtik ve diğer meslektaşlar içim haksız bir karar verildi. Hak mücadelesini savunamamak ölümden de beter. Herkes bilmelidir ki bu ölüm engellenebilirdi. Engellemediler. Topyekun devletin duyarsızlığını nasıl izah edebilirler? Mücadelemizi sürdüreceğiz. Ona rahmet dilerken, uğruna adil yargılema hakkının savunucusu olacağımıza söz veriyoruz. Ebru Timtik hep bu mücadeleyle anılacak ve yaşayacak. Ebru Timtik güle güle. Seni uğurlarken bütün hak mücadelesi veren meslektaşların seni her zaman içinde yaşatacak. Ruhun şad olsun.

AYTAÇ ÜNSAL: ALACAĞIZ HAKKIMIZI
Ölüm orucundaki avukat Aytaç Ünsal da hastaneden bir mesaj göndererek "Canım avukatım, arkadaşım, adalet yoldaşım… Göz göre göre öldürdüler seni. Ama doğuyorsun sen şimdi halkın yüreğinde. Yüreklerde, beyinlerde doğuyorsun. Var mı dünyada adalet için bir örneği ömrünü veren bir avukat. Alacağız hakkımızı. Senin için alacağız” dedi.

GAZİ ABLUKADA
Timtik’in cenazesi Gazi Cemevi’ne saatler sonra polis eşliğinde getirildi. Cenazeye çok sayıda zırhlı araçla birlikte polisler eşlik etti. 

Cenazenin getirildiği Gazi Cemevi abluka altına alındı. Cemevi’nin giriş çıkışına TOMA araçları yerleştirilirken, giriş çıkışlar bariyerlerle kapatıldığı görüldü. Gazi Cemevi’ne çıkan bütün yollarda bariyerlerle kapatıldı. Cemevine tek taraftan arama yapılarak içeriye alınıyor. Bazı basın mensupları ise içeri alınmadı. Timtik’in yakınları, arkadaşları Cemevnin bahçesinde Timtik için ağıtlar yaktı. 

'SAKİN ÖLDÜ DEMEYİN!'
Cemevinde toplanan kalabalık sıkılı yumruklarla Ebru Timtik'in cenazesini karşıladı. Ölüm orucunda olan avukat Aytaç Ünsal'ın eşi Didem Ünsal cenaze töreninde bir konuşma yaptı. Ünsal "Ebru Timtik'i aranızda tanımayan, onun elini değmediği onun yüreğinin degmediği hiç kimse yok burada biliyorum. Burada onun ne kadar iyi bir insan olduğunu anlatmak bana zor geliyor. Siz biliyorsunuz, siz tanıyorusunuz. Ebru ablamın koca bir yüreği vardı. Ebru abla var gücüyle direndi, son nefesine kadar sevdikleri için sevdiklerini korumak için. Ebru abla, hak, hukuk, adalet savaşçısı; Ebru abla bir adalet tanrıcasıydı. Sakın öldü demeyin. O ölmedi o katledildi" diye konuştu.

CENAZEYE BİR KEZ DAHA POLİS SALDIRISI
Avukat Ebru Timtik'in cenazesi ile Gazi Mezarlığı'na yürümek isteyen yurttaşlar yeniden polis saldırısıyla karşılaştı.

EBRU TİMTİK TOPRAĞA VERİLDİ
Polis müdahalesine tepki gösteren kalabalık Gazi Mezarlığı'na giderek Ebru Timtik'in cenazesini toprağa verdi.