Mafya lideri Sedat Peker'in ağabeyi Atilla Peker, Kuzey Kıbrıs’ta öldürülen gazeteci-yazar Kutlu Adalı suikastı ile ilgili yaptığı suç duyurusunun detaylarını açıkladı.

Kutlu Adalı cinayetiyle ilgili, "bu suikastın içinde olmadığını namusu ve şerefi üzerine yemin ederek" açıklması üzerine, Devlete hizmet ettiğimizi sanırken meğer kullanılıyorduk. Korkut Eken'in de bu şekilde kullanıldığını düşünüyorum” dedi.

Atilla Peker'in açıklamaları şöyle: 

"Kutlu Adalı olayı benim için sırdı. Eşim bile bu sırrı bilmiyordu. Kimseyle paylaşmamıştım. Madem sırdı, kimseye söylenmemeliydi. Kardeşim Sedat Peker'e yapılanların sonrasında bu şekilde kendisi de açıklama yapınca, bu açıklamayı doğrular bir açıklama yapmazsam, kardeşimi yalan söylüyor konuma mı getirecektim? Yarın öleceğimi bilsem bile ben bu konuyu açıklardım. Bu ülkede, vatandaş, ilgili kişiler, herkes her şeyi biliyor ama korkudan kimse doğruları söyleyemiyor. Biz hayata korkusuzca bakarak yetiştirildik. Ben niye yalan söyleyeyim, niye iftira atayım? Sedat Peker'in mafya değil, iyi bir vatan evladı olduğuna inanıyorum."