CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, TRT’de futbol programı yapan sunucu Ersiz Düzen’in maaşıyla ilgili açıklamada bulundu. Sertel, Düzen’in şirketinin TRT’den aylık 412 bin 440 TL ücret aldığını ifade etti.

Sertel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Ersin Düzen’in şirketinin TRT’deki Stadyum programı için bölüm başına 34 bin 370 TL aldığını belirtti. Hafta 3 gün program yapan Düzen’in haftada 103 bin, ayda 412 bin TL aldığını söyleyen Sertel, bu paranın bir kısmının programdaki 3 yorumcuya verildiğini ekledi. Sertel’in açıklamaları şöyle:

“Ersin Düzen’in Şirketi’nin TRT stüdyolarını ve kameramanlarını kullanarak ve yanına üç eski futbolcuyu alarak gerçekleştirdiği Stadyum programı için aldığı ücreti üç yıl önce TRT açıklamıştı. Hüseyin Ersin Düzen’in verilen listede program başına 34 bin 370 lira aldığı yazılı.

Ersin Düzen, haftada iki kez yaptığı programı üçe çıkardı. Böylece haftada 103 bin 100 TL fatura keserek parayı dış yapım olarak TRT’den tahsil etti. Bunu aylık olarak hesapladığınızda 412 bin 440 TL rakam ortaya çıkıyor.

TRT’nin bize yaptığı açıklamayı kamuoyu İle paylaştığımda Ersin Düzen beni mahkemeye vereceğini söylemiş ve Twitter üzerinden tehdit etmişti. Üç yıldır mahkeme zaptını bekliyorum ama malum Türk adaleti ağır çalışıyor(!) Hakim huzuruna çıksak gerçekler ortaya çıkacak.

Ersin Düzen, bu paranın elbette hepsine el koymuyor. Yanındaki üç eski futbolcu, yeni yorumculara da dağıtıyor. Kimi duyuma göre, onlara ayda ortalama 30’şar bin, kimine göre 15’er bin lira verdiği söyleniyor. Bu rakamın onlar için çok az olduğu bir gerçek.

Zamanında milletvekili iken, özel iş yapması yasak olmasına rağmen Recep Tayyip Erdoğan’ın özel izni ile TRT’de spor yorumu yapan FETÖ kaçağı Hakan Şükür’e 1 milyon lira civarında ücret tahsis edilmişti. Düzen’in yorumcuları ona göre daha az ücret alıyor. Şimdilik bu kadar.”

TRT: ERSİN DÜZEN AYDA 27 BİN 500 TL MAAŞ ALIYOR
TRT de iddialar üzerine Düzen’in maaşıyla ilgili açıklama yaptı. TRT’den yapılan açıklamada Düzen’in yeni yayın döneminde yüzde 10’luk artışla ayda 27 bin 500 TL maaş aldığı belirtildi. TRT açıklaması şöyle:

“Kurumumuzda hizmet alımı yöntemiyle çalışan Spor Spikeri Ersin Düzen’in maaşına ilişkin gerçekle ilgisi olmayan rakamların ortaya atılması ve bu iddiaların yayılması üzerine bu açıklamanın yapılması gereği doğmuştur.

Haftada 4 gün taze içerikle yayınlanan ve Türkiye’nin en çok izlenen spor programı olan ‘Stadyum’un 10 yıldır moderatörlüğünün yanı sıra özel röportajlar ve maç anlatımları da yapan Ersin Düzen’e yeni yayın döneminde yapılan yüzde 10 artışla 27 bin 500 TL hizmet bedeli ödenmektedir.

Ersin Düzen’e, belirtilen bu ücretin dışında başka bir ödeme yapılmamaktadır.

Kurumumuz, kamu akynaklarını etkin ve verimli kullanma konusunda büyük bir sorumlulukla hareket etmektedir.

İddia edilen rakamlar akıl ve mantık dışıdır. Haksız ve yanlıl bilgilerden hareketle ortaya atılan iddialar tüm TRT çalışanlarını derinden üzmektedir.”

ALTAYLI: TRT’DEN BİR KİŞİ 400 BİNİ DOĞRULADI
Habertürk yazarı Fatih Altaylı bugünkü köşe yazısında, TRT üst yönetiminden adının açıklanmasını istemeyen birinin kendisini aradığını ve “Fatih Bey, Ersin Düzen’in TFF’den kaç lira maaş aldığını bilemem ama TRT’de yapmakta olduğu program için 2017 yılında ayda 400 bin TL+KDV aldığı doğru bir bilgidir” ifadelerini kullandı. Altaylı, TRT yöneticisinin “Bu Düzen’in maaşı değil program için bir ayda ödediğimiz para idi. Buna diğer katılımcıların aldığı telifler ve programın hazırlanmasında yapılan harcamalar dahildir. Ersin Düzen fatura karşılığı bu parayı bizden alırdı. Teknik altyapıyı yani kamera, varsa montaj falan gibi işler TRT imkanları ile biz sağlardık” dediğini aktardı.

YARKADAŞ: İSTİFAYA DAVET EDİYORUM
CHP’li eski milletvekili ve gazeteci Barış Yarkadaş da sosyal medya hesabından konuyla ilgili açıklama yaptı. Düzen’in Türkiye Futbol Federasyonu’ndan (TFF) da maaş aldığını ve görevinin televizyonlarda konuşulanları TFF Başkanı Nihat Özdemir’e anlatmak olduğunu ifade eden Yarkadaş, Düzen’i istifaya çağırdı. Yarkadaş’ın konuyla ilgili açıklamaları şöyle:

“Tuz koktu… TRT’de spor programı sunan Ersin Düzen, kurumdan aldığı astronomik rakamlara rağmen, “ilginç” bir iş daha yapıyor. Spor camiasının bildiği ama konuşmadığı “görev”ini de ben yazayım: Ersin Düzen, aynı zamanda Türkiye Futbol Federasyonu’na “Danışmanlık” yapıyor. TRT’de sunucu olmasına rağmen TFF’den de maaş aldığı söylenen Ersin Düzen’in yaptığı etik dışı… Keza TFF de etik olmayan bu duruma çanak tutuyor. Ersin Düzen’in TFF’deki görevi ise ilginç: Başkan Nihat Özdemir ve Genel Sekreter Kadir Kardaş’a TVlerde konuşulanları anlatmak.

Biliyorsunuz, TFF’nin 80 milyon dolar zarara uğratıldığı medyanın sınırlı bir kısmında yer aldı. Peki bu konu TRT’de ele alınabildi mi? Tabii ki hayır! Hem TRT’de program sunan hem de TFF’ye ‘danışmanlık’ yapan Düzen bu konuya yaklaşamadı bile! İşte çürümenin fotoğrafı budur. Tabii TFF’nin sponsorlu araçlarına binmeye başlarsan, TFF hakkında söyleyecek sözü olamaz Ersin Düzen’in… Bu twitimden sonra kendisini TFF’den ya da TRT’den istifaya davet ediyorum. TFF yönetimi de açıklama yapmalı ve bu rezalete son vermelidir. Bir görev de spor medyasına düşüyor. Spor medyası da bu konunun üzerine gitmelidir. Aslında TFF – AKP ilişkilerinin geldiği nokta, Rıdvan Dilmen’in açıklamaları ve o alandaki çürüme derin bir araştırma konusu. Ancak, ticari ilişkiler o denli içiçe geçmiş ki; birçok gazete gerçeğe yaklaşamıyor bile…”

Ne olmuştu?
Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, haftasonu NTV’de katıldığı programda Ersin Düzen’in hem TRT hem de TFF’den maaş aldığını söylemişti. Fatih Altaylı da  “Bu arkadaşın kıymeti harbiyesi nedir ki, ayda 400 bin TL TRT’den alıyormuş. Okuduğumu söylüyorum. Ben ne mali işleri araştırma kuruluyum, ne MASAK’ım… 400 bin TL TRT’den, ayda 100 TL’de federasyondan alıyormuş. Almıyorsa kimsenin günahını almak istemem. Ama medyada bunlar yazılıyor” demişti.

TRT Spor’da iddialara yanıt veren Ersin Düzen, “Ekrandan iftira atıyorsun. Eğer bu iftirayı ispatladığın takdirde Türkiye’de, Ersin Düzen’in yüzünü bir tane televizyon ekranında göremeyeceksin. Ama ispatlayamazsan ne yapacaksın Fatih Altaylı? İnsanlara iftira atmak bu kadar kolay mı?” diye cevap vermişti.

İşte Sertel'in o paylaşımı: