Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), bu hafta sonu yapılan genel kurulu ile yeni yönetimini seçecek. Çarşaf listeyle belirlenecek yeni yönetim de ilk toplantısında görev dağılımı yapacak ve başkanını seçecek. 

Bugünkü genel kurulda, emekli Tuğamiral Türker Ertürk, eski CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Ayhan Yalçınkaya, eski CHP milletvekili Hüsnü Bozkurt ve ADD Genel Başkan Yardımcısı Tolga Kale başkanlık için yarışıyor. 

Genel kurulda söz alan emekli Tuğamiral Türker Ertürk, Fethullahçı çetenin kumpasları nedeniyle görevini bıraktıktan sonra 85 bin kilometre gezdiğini, Atatürk’ü anlattığını belirtti. 2010’dan buyana bin beş yüz panelde konuşmacı olduğunu ifade eden Türker Ertürk, “Bombalar patlarken 2012’de Suriye’ye gittim” dedi.

“Şimdi FETÖ konusunda herkes konuşuyor” diyen Ertürk konuşmasını şöyle sürdürdü:

İş FETÖ, FETÖ iken konuşmaktı. Ben hem meslekte mücadele ettim, hem de meslekten sonra mücadele ettim. Pensilvanya’nın kapısına dayandım. Buna cesaret edebilen üç kişi çıktı. İkisi Barışlar biri de bendim. Ve bu mücadelem nedeniyle, eğer 15 Temmuz darbe girişimi başarısız olsaydı, bir infaz listesi vardı, bu infaz listesinin on ikinci sırasında ben vardım.