AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla Atatürk Havalimanı’nın millet bahçesine dönüştürüleceğini açıklandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da İstanbul’un göbeğindeki dev arazi için bir Millet Bahçesi projesi hazırladı. Projeye kamuoyunun büyük bir bölümü karşı çıkarken, Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın Konfederasyon Başkanlığı’nı yürüttüğü 393 bin metrekare alan etno spora ayrıldı.

BİLAL ERDOĞAN’A 393 BİN METREKARE ALAN AYRILDI

393 bin metrekare spora ayrıldı. Mevcut binalar kapalı spor salonu olacak. Tenis, voleybol, futbol sahalarının yanı sıra atlı cirit, okçuluk, pato, kökbörü gibi geleneksel spor dallarına da alan düşünüldü. Dünya Etno Spor Konfederasyon Başkanlığı’nı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan yürütüyor. İstanbul Havalimanı Millet Bahçesi, Orman Genel Müdürlüğü’ne ait Çobanceşme Fidanlığı’nı da içine alacak. Bu bölümdeki 180 bin metrekarelik alana Yaşlı Bakım Merkezi yapılması planlanıyor. Projede ayrıca 18 bin kişilik kapasiteli bir cami de inşa edilecek.

5,2 MİLYON METREKARE ALAN MİLLET BAHÇESİ OLACAK

Hürriyet’ten Fatma Aksu’nun haberine göre, planda, Atatürk Havalimanı’ndan kalan 8 milyon 540 bin metrekarelik alanın yüzde 30’unda genel havacılık ve yüzde 9’unda askeri havacılık devam edecek. Florya tarafındaki piste dokunulmayacak. Havacılık faaliyetlerinde Atatürk Havalimanı ismi kullanılacak. Bu bölüme uçak bakımları için hangarlar ve Devlet Konukevi Yerleşkesi yapılması planlanıyor. Kalan 5.2 milyon metrekarelik kısma ise içinde pek çok bileşenin olduğu millet bahçesi yapılacak.