CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan Ayvacık Assos Antik Liman bölgesinin, yapılacak kaya ıslahı çalışmaları kapsamında yaklaşık 500 gün kapalı kalmasını Meclis gündemine taşıdı.

Ceylan, "Assos`ta mülk sahiplerine muvafakatname imzalatılmak istenmiş ve çalışmada oluşabilecek zararlardan ötürü bedel talep etmeyeceklerini kabul etmeleri istenmiştir. Kaymakam halka mülkiyet hakkından vazgeç diyor. Hangi yetkiyle? Bu, kabul edilemez" diye konuştu. 

Bölge esnafının Covid-19'dan dolayı zaten uzun süredir iş yapamadığını ve bu yüzden esnafın desteklenmesi gerektiğini söyleyen Özgür Ceylan, 'Bölgede büyük bir ekonomik yıkım yaşayan işletmeler, bu çalışmalar süresince de daha büyük bir ekonomik yoksunluğa katlanmak zorunda kalacaklar' dedi.

Ceylan, 'Bu süreçte ekonomik olarak büyük zarara uğrayacak bölgedeki işletmelerin ve esnafımızın faizsiz kredilerle, nakdî hibe destekleriyle desteklenmeleri; prim ödemelerinin kamu tarafından yapılması ve çalışma süresince vergi kolaylığı sağlanması çok önemlidir' şeklinde konuştu.