Uzun yıllar AKP ve Fethullahçılara verdiği destekle bilinen ‘Ilımlı İslam’ savunucusu eski CIA danışmanı Henri Barkey’in Osman Kavala hakkında casusluk suçlamasına delil olan Karaköy Lokantası’ndaki yemekte ‘O masada Kavala ile birlikte değildik’ açıklaması ortalığı karıştırmış, ancak kiminle yemek yediğini açıklamamıştı. Barkey, ‘O gece tanınmış bir Türk gazeteciyle yemekteydim’ demiş ancak isim vermemişti.

Henri Barkey, yazılı bir açıklama yaparak, gazetecinin ‘Aslı Aydıntaşbaş’ olduğunu bildirdi.

“KÖTÜ NİYETLİ BİR OPERASYON”

Söz konusu açıklamanın ardından Aslı Aydıntaşbaş Twitter hesabından bir paylaşım yaptı.

Aydıntaşbaş’ın paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

Kötü niyetli bir operasyonla karşı karşıya olduğum açıktır. Yıllardır tüm ısrarlara rağmen açıklama yapmayan şahıs, esrarengiz bir zamanlamayla yeni bir polemik başlatmıştır.

Bu zamana kadar Osman’la ilgili bir dizi mesnetsiz iddiayı çürütmek için avukatlarından gelen her türlü bilgi paylaşımı talebini reddeden bu şahsın şimdi konuşması manidardır.

Sevgili Osman arkadaşımdır. Osman Kavala, iddia edildiği gibi bir ABD’li akademisyenle aynı anda lokantada olduğu iddiasıyla cezaevinde değildir.

15 Temmuz’dan günler sonra farklı şahısların yollarının İstanbul’da aynı lokantada kesişmiş olması suç değildir. Sır da değildir.

Şahsıma yönelik ortaya atılan mesnetsiz iddiaları üzüntüyle karşılıyor, buna alet olanları insafa davet ediyorum.