Toplumsal Haber Merkezi

Bir grup siyasetçi, sanatçı, aydın, gazeteci ve yazar, İdlib saldırısından sonra yayımladıkları bir deklarasyonla Suriye'deki askerlerimizin derhal geri çekilmesini istemişti. Toplumsal emekçilerinin de imzaları ve yaptığı yayınlarla desteklediği çağrı kısa sürede kamuoyunda ses getirdi. 24 saat içinde binlerce yurttaşın sahiplendiği, sosyal medyanın da en çok konuşulan başlıklarından biri haline gelen çağrı için bir de internet sitesi (evedonsunler.net) açıldı.

İMZALAMAK İÇİN TIKLAYIN

Yurtsever aydınların çağrısı, kaybettiğimiz askerlere katıldıkları televizyon programlarında gülebilen, "Ne kaybı ya, kayıp mayıp yok" diyebilen yandaşları rahatsız etti. Eskilerin Fethullah Gülen hayranı ve 'vesayet karşıtı' Hilal Kaplan da bunlardan biri...

Kaplan, Twitter hesabından çağrıyla ilgili haberleri paylaşıp "Savaş karşıtı yazılır, Esed şebbihası diye okunur. Bunların bir özelliği daha vardır: Düşmanla savaşan orduyu desteklemez; darbe yaparsa destekler" diyerek yurtseverleri hedef gösterdi.

Oysa çağrı metni şöyleydi:

Suriye'den elinizi çekin
Askerler evlerine dönsün
 
Biz aşağıda imzası olanlar, ülkemizin bir çıkmazın içine sürüklendiğini, evlatlarımızın başka bir ülkenin topraklarında savaştırılırken can verdiğini, dünya kamuoyu ve halkları nezdinde küçük düşürüldüğümüzü, ülkemizin emperyalizmin maşası, dinci terörün hamisi olarak konumlandırıldığını görüyor ve tüm bu olumsuz gelişmeleri durdurmak için harekete geçmek gerektiğini düşünüyoruz.

Gerçekler ortada, durum açıktır.
 
Suriye topraklarındaki askeri varlığımız derhal son bulmalı, askerlerimizin salimen evlerine dönmesi sağlanmalıdır.

Twitter'da bazı kullanıcılarsa Hilal Kaplan'a, sarı-kırmızı-yeşil gibi oldukça renkli geçmişinden küçük hatırlamalar yaptı: